Pavisam drīz simtiem dzīvokļu īrnieku var tikt izlikti no mājvietām; 15.janvārī stājās spēkā šis noteikums

Tiem, kuri dzīvokļa īres tiesības ieguvuši līdz 2001.gada 31.decembrim, saskaņā ar likumu ir pirmpirkuma tiesības dzīvokļa iegādei, un viņiem tiks pagarināts īres līgums, taču tas uz noteiktu laiku tiks slēgts.

Ekonomikas ministrijas Mājokļu politikas departamenta direktors Mārtiņš Auders Vidusdaugavas televīzijai sacīja, ka pašvaldībai nav pienākuma pārskatīt noslēgtos īres līgumus par dzīvokļiem, kuri nav piešķirti kā palīdzība dzīvokļu jautājumu risināšanā, taču pašvaldībai ir 2010.gada 1.maijā. tiesības to darīt.

Viņš turpināja, ka pašvaldībai principā ir divas iespējas, kā rīkoties ar neprivatizētiem dzīvokļiem. Viņi var paaugstināt īres maksu, bet otrs veids ir noteikt īsu termiņu un pēc tam šos dzīvokļus atsavināt.

Vēstules pašvaldības dzīvokļu īrniekiem Rīgas dome sāka sūtīt jau pagājušajā vasarā, informējot par īres līgumu maiņu. Ja cilvēks nebūs apmierināts, dome draudēs ar tiesvedību.

Lasi vēl: Rīgā kāda sieviete atrod tumsā 3 gadīgu puisēnu, ar zilu vaidziņu, plikām kājām, pilnībā vienu; sieviete nekavējoties rīkojas

Pašvaldībai ir tiesības likumā noteiktajā kārtībā izīrēt savas dzīvojamās telpas, un šie dzīvokļi ir paredzēti konkrētām iedzīvotāju grupām, galvenokārt maznodrošinātajiem, kā arī dažādām ārkārtas situācijām.

 

Leave a Comment