Pavisam drīz aptuveni 3000 mājsaimniecības saņems svarīgu vēstuli no Latvijas Bankas

Eiropas Centrālā banka (ECB) informējusi Latvijas Bankas pārstāvjus par šogad veikto eirozonas valstu kopīgu aptauju “Mājsaimniecību finanšu un patēriņa apsekojums”.

Ko tas nozīmē?

Aptauju Latvijā veiks Latvijas Banka sadarbībā ar Centrālo statistikas pārvaldi (CSP). Ar nejaušās izlases metodi kopumā tiks izvēlētas aptuveni 3000 mājsaimniecību, kuras saņems oficiālu Latvijas Bankas un CSP uzaicinājuma vēstuli, aicinot piedalīties aptaujā.

CSP intervētāji intervijas ieplānojuši no šī gada 12. jūlija līdz 22. decembrim. Pēc tam apsekojuma dati tiks apstrādāti un sagatavoti nosūtīšanai ECB.

 

Lasi vēl: Naudas okeāns un prēmiju jūra: augusta finanšu horoskops visām zodiaka zīmēm. Uzzini jau tagad, kā tev veiksies!

Lasi arī: Spirts, ūdens un viena slepena sastāvdaļa: ērces bēgs uz visām pusēm

Latvijas Banka sirsnīgi aicina aptaujas izlasē iekļautās mājsaimniecības piedalīties šajā aptaujā, paturot prātā katra izlases respondenta ieguldījuma nozīmīgumu.

Noteikti jāņem vērā, ka nejaušās izlases metode balstās uz daudzu līdzīgu mājsaimniecību pārstāvību, izvēloties katru mājsaimniecību. Turklāt izlases sastāvs ir rūpīgi izstrādāts, lai nodrošinātu visu Latvijas reģionu adekvātu ģeogrāfisko reprezentāciju.

Arī interesati: Šodien vīramāte pārsteidza ar slinkiem kāpostu tīteņiem – tie ir neticami gardi!

 

COMMENTS

Leave a Comment