Pavasaris nesteidzas: pēc siltuma Austrumeiropu gaida auksts aprīlis un ir zināms cik grādu gaidāms

Pavasaris jau ir sācies. Daudzi domā, kad tad pienāks īstais siltums. Tomēr sinoptiķi brīdina: nav vērts gaidīt siltu aprīli.

No 29. līdz 31. martam visā Austrumeiropā nakts temperatūra paaugstināsies līdz plus 6-7 grādiem pēc Celsija, bet dienas temperatūra pakāpsies līdz 10-16 grādiem pēc Celsija ar “plus” atzīmi.

Pēc silta marta – sniegs aprīlī

Pašā aprīļa sākumā visā Austrumeiropā būs ļoti silts. Aprīļa pirmajās dienās temperatūra paaugstināsies līdz 16-19 grādiem pēc Celsija.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

Vēl siltāks par to var būt Baltijas valstu teritorijā. Šajās reģionā temperatūra var paaugstināties līdz +20 grādiem vai pat augstāk. Daži cilvēki domās, ka ir pienākusi vasara, bet tas ir diezgan maldinošs priekšstats.

 

Pēc sinoptiķa domām, šo sasilšanu izraisīs siltais dienvidrietumu vējš un siltais gaiss no Balkānu valstīm. Taču tas nebūs ilgs. Jau 4.-5. aprīlī Austrumeiropai uzbruks ciklons, kas iebruks no Dienvidu daļas.

Pēc 4. aprīļa iespējams pat sniegs. Ziemeļrietumu vējš atnesīs aukstas arktiskas gaisa masas. Temperatūra naktī noslīdēs līdz nullei, bet dienā nepaaugstināsies virs 6-8 grādiem pēc Celsija.

Dažos rajonos būs tikai 3-4 grādi pēc Celsija. Visa Austrumeiropa ilgu laiku atradīsies aukstā laika varā. Vidējā temperatūra aprīļa otrajā nedēļā būs 4-6 grādus zemāka par klimatisko normu. Kopumā aukstais laiks saglabāsies līdz aprīļa vidum.”

Lasi vēl: Zodiaka zīmes, kurām pēc astrologu domām ir vismazākā iespēja dzīvē kļūt par nabagu

Pavasaris vienā daļā nekad nenāk, viss notiek pakāpeniski. Gaisa temperatūra visā Austrumeiropas daļā aptuveni līdz 4. aprīlim būs par 4-5 grādiem augstāka par normu.

Cik grādu sola Latvijā? Ir zināms, ka mīnusi atgriezīsies pilnīgi noteikti..

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā 

Leave a Comment