Patīkama ziņa: Tiek paziņots par jaunu atbalstu un tā palielināšu drīzumā šiem Latvijas iedzīvotājiem

Turklāt ir obligāti jāņem vērā, ka inflācija varētu potenciāli palielināties par papildu 10% kārtējā gada laikā, tādējādi izraisot kumulatīvo inflācijas pieaugumu par 30% divu gadu laikā.

Temps, kādā cenas pieaug, nenoliedzami ir pārsteidzošs. Šīs iniciatīvas mērķis ir ieskicēt virkni priekšrocību un palielināt ikgadējo summu no 480 eiro uz 1000 eiro. Tas ir minimālais stimulēšanas līmenis, kas būtu vispāratzīts un saprotams. Ļoti svarīgi ir oficiāli apstiprināt šo pasākumu.

 

Turklāt arodbiedrība ir arī paudusi obligātu nepieciešamību palielināt neto ienākumus personām, kuras saņem zemas un vidējas algas. Līdz ar to LBAS iesaka paaugstināt atbilstības slieksni no 1667 eiro uz 2170 eiro jeb 26 000 eiro gadā. Šī korekcija attieksies uz pašreizējiem apstākļiem, ņemot vērā paaugstinātās nodokļu saistības.

Tomēr ir ierosināts, ka valstī noteikto minimālo algu (DNM) vajadzētu paaugstināt un noteikt 1200 eiro slieksni, pakāpeniski palielinot. Turklāt Administrācijas un statistikas birojs (LBAS) uzsvēris, ka ir svarīgi ieviest vienotu minimālo nodokļa atbrīvojumu 200 eiro apmērā visiem strādājošajiem neatkarīgi no viņu ienākumiem.

Līdz 2024. gadam šis atbrīvojums būtu jāpaaugstina līdz 300 eiro. Visi šie pasākumi ir obligāti, lai nodrošinātu, ka pilsoņi nekādā mērā nesaskaras ar inflāciju, kas ir ārkārtīgi svarīgi.

 

Lasi vēl: Šajā laikā nekādā gadījumā nedrīkst doties uz kapsētu apmeklēt savus aizsaulē devušos radiniekus

Sociālie pabalsti var būt ļoti svarīgi iedzīvotājiem dažādos dzīves apstākļos un situācijās. Nozīme un svarīgums pabalstiem var atšķirties atkarībā no konkrētās personas un viņas vajadzībām. Šeit ir dažas no galvenajām iemesliem, kāpēc sociālie pabalsti ir svarīgi dažādiem iedzīvotājiem:

Izdzīvošana un pamatvajadzību nodrošināšana: Pabalsti var palīdzēt nodrošināt pamatvajadzības, piemēram, pārtikas, apģērba, dzīvesvietas un Vese***as aprūpes izmaksas tiem, kuriem nav citu ienākumu avotu.

Sociālās iekļaušanas veicināšana: Sociālie pabalsti var veicināt sociālo iekļaušanu, ļaujot cilvēkiem piedalīties sabiedriskajā dzīvē un piedalīties dažādās aktivitātēs.

Palīdzība īpašos apstākļos: Pabalsti var būt īpaši svarīgi cilvēkiem ar invaliditāti, bērniem, pensionāriem un citām grupām, kuras var piedzīvot īpašas grūtības.

 

Leave a Comment