Sapuvis cilvēks: kā atpazīt nelieti un pasargāt sevi no viņa ietekmes

Vai savā dzīvē esi kādreiz sastapis nelabvēlīgu cilvēku? Ikvienam šāds cilvēks raisa savu tēlu, portretu. Vieni atceras kādu no savas apkārtējās vides, citi – nejaušu paziņu, bet vēl citiem nelabi cilvēki asociējas ar literatūras vai kino varoņiem.

Šodien mēs parunāsim par to, kurus cilvēkus droši var saukt par nelabiem jeb «sapuvušiem» cilvēkiem.

Par sapuvušiem parasti sauc tos, kuru dvēsele vai morālais kodols ir sapuvis. Šāds cilvēks gūst gandarījumu no citu cilvēku bēdām, pastāvīgi manipulē, ir gatavs ieriebt citiem savu interešu labā.

Tas viss norāda uz dziļām rakstura nepilnībām. Cilvēkiem ar sapuvušu dvēseli bieži vien trūkst godīguma, atbildības, sirsnības. Viņi neprot sirsnīgi pateikties.

Kā atpazīt cilvēku, kam piemīt «puve» 

Lai cik nežēlīga būtu mūsdienu pasaule, laipnu un labi audzinātu cilvēku tajā tomēr ir vairāk. Un viņu vidū ir diezgan viegli izskaitļot antivaroni. Viņš izceļas ar noteiktu rakstura īpašību kopumu:

Necieņa pret laipnību. Jā, sāksim ar triviālu, bet ļoti svarīgu punktu. Ja jūs mēģināsiet būt laipns un gādīgs pret nelabvēli, viņš jums atbildēs ar noraidošu un pazemojošu attieksmi. Un tas ir rādītājs.

Pastāvīga kritika un negatīvas diskusijas. Sapuvušam cilvēkam piemīt “sapuvuša mute”, kas pastāvīgi pauž aizvainojumu un neapmierinātību. Viņa acis spēj saskatīt kļūdas tikai citos.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment