Patīkama ziņa šai iedzīvotāju grupai saistībā ar pabalstiem! ”Pabalstu maksās”

Valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu varēs saņemt arī strādājošie seniori un pabalsta izmaksa netiks pārtraukta, ja pensionārs sāks strādāt, šādu lēmumu pieņēmusi valdība. Sociālā nodrošinājuma pabalstu parasti maksā pensionāram, kuram nav tiesību saņemt vecuma pensiju, lai gan ir sasniegts pensionēšanās vecums. Līdz šim seniors, kurš pensijas vietā saņēma pabalstu, strādājot zaudēja šo pabalstu.

Pabalstu maksā, ja nav darba stāža pensijai

Valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu piešķir personai, kura ir sasniegusi vecumu, kāds saskaņā ar likumu noteikts, lai varētu saņemt vecuma pensiju, bet kurai nav tiesību saņemt valsts pensiju vai apdrošināšanas atlīdzību sakarā ar nelaimes gadījumu darbā vai arodslimību. Šis pabalsts ir viens no regulāri izmaksājamiem valsts sociālo pabalstu veidiem, kas tiek finansēti no valsts pamatbudžeta un kuru apmērs ir atkarīgs no valsts finansiālajām iespējām.

Lasi vēl: Pabriks atklāj ko baisu: Ja Ukraina šo karu zaudēs, tad mums būs jādara šis! Un tas ir nopietni!

Valsts sociālie pabalsti ir valsts atbalsts naudas izmaksu veidā, kuru saņem pie noteiktām iedzīvotāju grupām piederīgas personas situācijās, kad šīs personas nespēj gūt ienākumus. Tie tiek finansēti no valsts pamatbudžeta, tas ir, no vispārējiem nodokļiem, un to apmērs ir atkarīgs no valsts finansiālajām iespējām, raksta neatkariga.nra.lv.

Lasi vēl: Viņus apņems bieza šaubu ēna: 3 zodiaka zīmes tuvākajās dienās aiznesīs spēcīga rūgtuma un aizvainojuma straume

Valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu izmaksu nodrošina Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra. Tātad līdz šim šos pabalstus piešķīra un izmaksāja cilvēkiem, kuriem nav citu ienākumu. Tomēr valdība grozījusi noteikumus, lai seniori, kuri saņem šo pabalstu, gadījumā, ja atrod algotu darbu, nezaudētu pabalstu.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment