Pastāv iespēja, ka Latvijā samazināsies zāļu cenas – lūk, kāda šobrīd situācija!

Veselības ministrija nodokļu politikas pamatnostādņu formulēšanas ietvaros rosina izskatīt iespējamo pievienotās vērtības nodokļa likmes pārskatīšanu medikamentiem.

Latvijā ir valsts veselības aprūpes sistēma, kas nodrošina veselības aprūpi iedzīvotājiem. Veselības aprūpi finansē no valsts budžeta un apdrošināšanas iemaksām. Latvijas veselības aprūpes sistēma ir līdzīga citu Eiropas valstu valsts veselības aprūpes sistēmām.

ā daļu no valsts veselības aprūpes sistēmas, Latvijā ir pieejami valsts slimnīcas, poliklīnikas un citas medicīnas iestādes. Pacienti var saņemt medicīnisko palīdzību bez maksas vai ar simbolisku pacienta dalību, kas parasti ir ļoti maza.

Kopumā Latvijas veselības aprūpes sistēma saskaras ar dažādiem izaicinājumiem, tostarp nepieciešamību uzlabot aprūpes kvalitāti, palielināt pieejamību un uzlabot medicīnas infrastruktūru.

Turklāt Latvija, tāpat kā daudzas citu valstis, saskaras ar demogrāfiskiem izaicinājumiem, tostarp novecojošu iedzīvotāju struktūru un hronisku slimību pieaugumu.

Lasi vēl: Latvijā sēru vēsts: Šodien mūžībā devies “Radio SWH” ētera producents

Ministrija pauž vēlmi, lai PVN samazinājums veicinātu zāļu cenu samazināšanos un atvieglotu pacientu finansiālo slogu, iegādājoties medikamentus.

Patlaban Latvijā visiem medikamentiem ir ieviesta samazinātā PVN likme 12% apmērā, savukārt Igaunijā visiem medikamentiem tiek piemērota 9% likme, bet Lietuvā kompensējamajām zālēm tiek piemērota 5% likme. standarta likme 21% apmērā, ko piemēro citām zālēm.

Ko tas nozīmē?

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment