Pastāstīšu kā pagatavot marinētus gurķus ziemai pēc ģimenes receptes ar nosaukumu “Kraukšķīgie”!

Ūdeni no gurķiem neatstāju, bet leju pannā, lai noteiktu, cik litrus marinādes jāvāra.

Zinu, ka daudzi gatavo marinādi ar vienu un to pašu ūdeni, es tā nedaru, nežēloju, drosmīgi lejiet ārā, tajā ir visi mūsu acīm neredzamie netīrumi!

Ja esat iegādājies gurķus, nezināt, ar ko tie apstrādāti, varbūt kāds gurķis nav nomazgāts, varbūt kaut kas bija palicis uz diļļu ”lietussargiem” vai mārrutku lapām, un arī garšvielas ir putekļainas.

Rezultātā man sanāca nedaudz mazāk par trim litriem šķidruma, kas nozīmē, ka jāvāra 3 litri marinādes.

Katliņā ielej 3 litrus tīra ūdens un pievieno 3 kaudzītes ēdamkarotes galda sāls un 3 ēdamkarotes cukura, t.i. Uz katru litru ūdens 1 karote sāls un cukura. Uzlieciet pannu uz uguns, labi samaisiet un uzkarsējiet sālījumu līdz vārīšanās temperatūrai, un, kad tas uzvārās, pievienojiet etiķa esenci ar ātrumu 1 deserta karote uz katru litru ūdens.

Dažkārt komentāros jautā: “Ko nozīmē deserta karote?” Es jums rādu – šeit ir ēdamistaba, šeit ir deserta telpa, un šeit ir tējas tase – deserta karotē ir 10 ml šķidruma – tas ir apmēram 2 tējkarotes.

Tikmēr sālījums labi uzvārījies, nedaudz samazini uguni un pannā ielej 3 deserta karotes 70% etiķa esences.

Neizslēdziet uguni zem pannas, atstājiet marinādi lēni ievilkties un ar šo nedaudz verdošo marinādi piepildiet burkas ar gurķiem. Lej marinādi līdz pašai augšai, lai daļa šķidruma pat izplūstu pāri.

Burkas pārklājam ar vākiem, kas iepriekš jāizvāra, un sarullējam.

Gurķu burkas apgriežam otrādi, ļoti labi aptinam un atstājam zem “kažoka”, līdz tās pilnībā atdziest – parasti tas aizņem dienu vai pat divas.

Šādi izskatīsies jūsu gurķi pēc atdzesēšanas…

Es aizvēru šīs burkas pagājušajā nedēļā pēc nākamās partijas novākšanas. Pilnībā atdzesētas burkas var uzglabāt pagrabā, pagrabā vai pieliekamajā, taču šie gurķi labi uzglabājas arī istabas temperatūrā! Parasti pēc mēneša vai pusotra gurķi ir gatavi ēst!

Tie izrādās spēcīgi, kraukšķīgi, piesātināti ar garšaugu, garšvielu un garšvielu aromātu! Šie gurķi garšo vienkārši perfekti – sāls, saldums un skābums – viss ar mēru!

Lasi vēl: Tuvojas barga ziema: vasaras karstums neko labu neliecina un tas visticamāk novedīs pie šī!

Protams, katrai saimniecei ir sava laika pārbaudīta recepte, taču apliecinu, ka visi, kas izmēģināja manus marinētos gurķus, prasīja tieši šo recepti!

Mīļie, es ļoti ceru, ka jums patiks šis pagatavojums un ziemā uz jūsu galda būs kraukšķīgi, gardi gurķi, kas atgādinās svētīgo laiku ar nosaukumu “Vasara”! Gatavojiet ar prieku! Garšīgi sagatavošanās darbi jums!

 

Leave a Comment