Pašas jaunākās ziņas saistībā ar rudens vētru ”Kirstija” virzību un bīstamības pakāpi uz doto momentu!

Tiek publicētas un pastāstītas pašas jaunākās ziņas saistībā ar šobrīd Latvijā esošo rudens vētru ”Kirstija” virzību un bīstamības pakāpi uz doto momentu šajos reģionos. 

Saskaņā ar ilgtermiņa prognozēm gaidāmais augusts iezīmēsies ar ievērojamām temperatūras svārstībām, kas pēdējo vasaras mēnesi varētu padarīt par vienu no nestabilākajiem un grūtākajiem pēdējā laika atmiņā.

Kuros Austrumeiropas reģionos augustā gaidāmi neparasti laikapstākļi? Ekspertu prognozes.

Pārbaudi savas zināšanas par animācijas filmu tēmu!

Vai tu spēj atpazīt pēc viena kadra, kas šī ir par animācijas filmu?

1 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

2 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

3 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

Your score is

The average score is 71%

0%

Ilgtermiņa prognozes lielākajai daļai reģionu solīja svelmainu karstumu augusta pirmajā pusē, bet tagad ieteicams sasildīties: pēc Hidrometeoroloģijas centra zinātniskā direktora Vilfanda teiktā, jūlija beigās – augusta sākumā temperatūras pazemināšanās ir vērojama.

Prognozēts gandrīz visos valsts Eiropas daļas reģionos. 2024. gada augusts var izrādīties nopietns izaicinājums dažādiem reģioniem, kas nozīmē, ka jābūt gatavam iespējamām ārkārtas situācijām.

 

Kur būs auksts vasaras beigās?

Iepriekš sinoptiķi apgalvoja, ka dienvidu apgabalā līdz pat augusta vidum gaisa temperatūra dienā saglabāsies 28-30 grādu robežās, uz īslaicīgu, bet stipru lietu fona brīžiem pazeminoties. Taču vakar Vilfands solīja temperatūras pazemināšanos līdz +20°C no pirmdienas (29.07.), aukstumu pavadīs lietus.

Vilfands arī sacīja, ka gaisa masas, kas tuvosies no ziemeļiem, temperatūru visvairāk ietekmēs austrumu daļu, kur, pēc eksperta domām, jūlija beigās un augusta sākumā tiek prognozēts “vienkārši auksts laiks”. Sākot ar 26.jūliju, temperatūra šajā reģionā nepārsniegs 18 grādus, kas ir 6 grādus zem normas.

Saskaņā ar ilgtermiņa prognozēm dienvidu daļā mēneša vidējā temperatūra augustā var būt +15…+16 °C – 1 grādu zem normas. Dienvidos gaidāma tāda pati mēneša vidējā temperatūra, kas ir vēsāka par normu, lai gan mēneša sākumā iespējams karstums (līdz plus 31°C.)

Tagad gan pievērsīsimies Latvijai un šodienas ciklonam.. 

Šobrīd laika ziņu speciālists stāsta, ka Jelgavā 15 minūtes intensīvi līst ar ļoti rupjām lāsēm. Šis turpināsies visu nakti. Situācija var būt ekstrēmāka. Daudzviet Latvijā ir ilgstošas lietusgāzes, kuras turpināsies visas nakts garumā.

Lasi vēl: 5 zvaigžņu zīmes, kurām ir eņģeļu dvēseles un šī iemesla dēļ viņas spēj redzēt pravietiskus sapņus

Nokrišņu daudzums stundas ietvaros Dobelē ir sasniedzis 12,2ml, citviet 5-7 ml stundas laikā. Aina jau ir vēl dinamiskāka un spēcīgāka uz doto momentu.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment