Pašas jaunākās ziņas saistībā ar rudens vētru ”Kirstija” virzību un bīstamības pakāpi uz doto momentu!

Kurzemē lielākais nokrišņu daudzums ir jau nolijis. Ap 25-45 ml nokrišņu. Šādi modeļi arī tika modelējuši šo situāciju. Ļoti precīzi. Centrālajos rajonos arī sākas nokrišņu daudzums. Vietām jau ir pārsniedzis 20 ml.

Laika ziņu speciālists stāsta, ka šobrīd vētra ”Kirstija”’sāk jau uzņemt apgriezienus un šādi laikapstākļi būs visu nakti. Daudzviet gaidāmas arī ekstrēmas situācijas. Ventspilī nolija 46 ml 2-3 stundu laikā. 

Kā tiek ziņots tad arī Saldū jau stipri līst ilgāku laiku. Daudzviet ir arī zibens novērojumi, speciālists uzskata, ka tas ir pavisam normāli un no tā nevajadzētu uztraukties.

Jūrmalā lietus sāk strauji pieņemties spēkā. Tuvākajās stundās ir gaidāmas liela mēroga problēmas lielākajā daļā Latvijas. Kā tiek ziņots Jelgavā lietus turpināsies visu nakti.

 

Jāpiemin, ka lielgraudu krusas nebūs, kā arī negaisa mākoņi nebūs dinamiski. Siguldas novadā ļoti stipri līst jau kādas 3.5h. Nokrišņi būs ilgstoši un ļoti stipri.

Lasi vēl: 5 zvaigžņu zīmes, kurām ir eņģeļu dvēseles un šī iemesla dēļ viņas spēj redzēt pravietiskus sapņus

Baltijas jūras piekrastē vēja brāzmas jau sāk palielināsies un tuvāko laiku vēl vairāk pastiprināsies. Kurzemē arī citviet vēja brāzmas palielināsies.  Kāda komentētāja atgādina: Tie kuri nesaprot, lv rekords nokrišņos ir 58mm , te sola 150mm.”

Vēsturiski liels nokrišņu daudzums visā Latvijas teritorijā. Daudzviet ciklons sasniegs savu kulmināciju tikai pusnaktī. Cilvēkus lūdz saglabāt mieru un nostiprināt visus priekšmetus, kuras ar vēja brāzmas varētu pacelties gaisā.

Vētra visvairāk plosīsies Rīgas līča piekrastē, tostarp Tukuma novadā, Jūrmalā, Mārupes novadā, Rīgā un Ādažu novadā, sākot no vēlā svētdienas vakara līdz pirmdienas priekšpusdienai. Pirmdienas pēcpusdienā ziemeļu un ziemeļrietumu vējš kļūs vājāks, bet turpinās būt brāzmains.

Rīgas līča piekrastē vēja brāzmu ātrums var sasniegt 30 metrus sekundē, savukārt tālāk no jūras, Vidzemes dienvidrietumos un Zemgalē, daudzviet būs brāzmas līdz 22-27 metriem sekundē. Latvijas austrumu novados un lielā daļā Kurzemes vējš būs ievērojami vājāks un neradīs būtiskus postījumus.

 

Leave a Comment