Paredzēts, ka rēķins pieaugs par 66,6%. Ir nosaukta iedzīvotāju kategorija, kuriem septembra mēnesī ievērojami pieaugs maksa par šo pakalpojumu

No 1.septembra šai iedzīvotāju kategorijai pieaugs maksa par šo pakalpojumu. Pakalpojuma summa pieaugs gandrīz par 70%. Tiek minēts, ka summa var arī mainīties. 

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija paziņojusi, ka, sākot ar 1.septembri, Krāslavā siltumenerģijas tarifs būtiski pieaugs par 66,6%, kā rezultātā būs 85,69 eiro par megavatstundu (MWh).

SIA “Krāslavas nami” piedāvātais siltumenerģijas tarifs izvērtēšanas procesā piedzīvoja samazinājumu, salīdzinot ar tā sākotnējo iesniegšanu.

Tika veikts vispusīgs tarifu projektā ietverto izmaksu izvērtējums, pārliecinoties, ka visas ar komersanta siltumapgādi saistītās izmaksas tiek rūpīgi pārbaudītas. Salīdzinot jaunā tarifa izmaksas ar pašreizējā tarifa izmaksām, visbūtiskāk pieaug pamatlīdzekļu nolietojums (84%), degvielas izmaksas (40%) un darbaspēka izmaksas (11%).

Par kurināmo siltumenerģijas ražošanai komersants plāno izmantot šķeldu un sašķidrināto naftas gāzi. Pašreizējais tarifs Krāslavā, kas ir spēkā kopš 2019. gada 1. maija, ir zemākais siltumenerģijas tarifs valstī – 51,44 eiro par MWh.

Lasi vēl: 4 zodiaka zīmēm līdz 27. augustam draud strīdi, nesaskaņas un problēmas

Lasi vēl: Ventspils slimnīcā ievests pacients ar milzīgu skaitu ērču; ārsti šo skatu redzot ir bijuši ļoti izbrīnīti

Tarifu korekcijas ietekmē degvielas un enerģijas cenu izmaiņas, kā arī siltumapgādes sistēmas attīstības projektu īstenošana pēc esošā tarifa apstiprināšanas.

Arī interesanti: Zinātnieki skaidro – kādēļ kaķis mīca jūs ar ķepām un ko ar to vēlas pateikt

Leave a Comment