“Par vienu lietu samaksāts trīs reizes,” Latvieši nikni uzzinot par jauno nodokli, ko ieviesīs Vasarā!

Turpretī, jaunie apģērbu iegādātāji var justies nomierināti, uzzinot, ka jaunais nodoklis visticamāk nebūs ievērojams vai pat tikai minimāli paaugstinās cenas. Kā piemēru “360TV ZIŅneši” ziņo, blūze, kuras svars ir apmēram simts grami un cena 39,95 eiro, pēc tirgotāja teiktā, varētu piedāvāt tikai 5 centu cenu pieaugumu, ja pievieno dabas resursu nodokli.

Tomēr ir interesanti, ka, saskaņā ar Henrika Danusēviča viedokli, šis nodoklis var tikt iekasēts ne vienreiz, bet vairākkārtīgi.

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

To iegādāsies cits cilvēks, kuram tā arī nebūs piemērota, un, iespējams, pēc trešās reizes tā nonāks pie savas patiesās īpašnieka. Tā rezultātā par vienu preci nodoklis tiks samaksāts trīsreiz,” šādu situāciju apraksta Danusēvičs, akcentējot nodokļu ietekmi uz patērētāju paradumiem un ekonomisko dinamiku.

Šādi piemēri rada diskusijas par nodokļu sistēmas efektivitāti un taisnīgumu, un ir nepieciešams rūpīgi pārdomāt šāda veida fiskālās politikas ieviešanu, ņemot vērā gan ekonomiskās, gan sociālās sekas.

Tāpēc gan pārdevēji, gan aptaujātie latvieši, kuri piedalījās korespondentu aptaujā, ir vienisprātis, ka līdzīgs nodoklis noteikti nedrīkst attiekties uz lietotajām precēm. Arī ņemot vērā dramatisko pieaugumu lietoto apģērbu cenās, “Manabalss.lv” portālā jau tagad ir uzsākta parakstu vākšana par dabas resursu nodokļa atcelšanu šajā tekstilizstrādājumu kategorijā.

Šajā brīdī parakstījušies jau gandrīz 5000 iedzīvotāji, izrādot savu neapmierinātību ar jauno nodokli un vēlēšanos mainīt šo situāciju. Šis atbalsts liecina par sabiedrības izpratni par nodokļu ietekmi uz ikdienas dzīvi un apņēmību aizstāvēt savas intereses un vērtības.

Šāda mob**ācija varētu ietekmēt politiskās debašu gaitu un likumdošanas procesu, radot spiedienu uz valdību un parlamentu, lai pārskatītu jaunā nodokļa politiku un ņemtu vērā sabiedrības bažas un vajadzības.

Leave a Comment