Kāpēc kapsētā nav atļauts fotografēt un skaitīt aizgājēju dzīves gadus? Tam ir milzu nozīme!

Kapsēta ir aizgājēju pilsēta, sēru un piemiņas vieta iedzīvotājiem. Šai pilsētai ir savi statūti un noteikumi, kas nosaka, kā jāuzvedas, ieejot tās teritorijā, lai neapvainotu “vietējos”. Šie noteikumi un zīmes parādījās jau ļoti sen, kad mūsu tālie senči vēl bija dzīvi, un tie tiek ievēroti arī mūsdienās.

Ko nedrīkst darīt kapsētā, lai netraucētu tās iedzīvotāju mieru?

Nedrīkst apmeklēt kapsētu pēc saulrieta. Tiek uzskatīts, ka labākais laiks, kad apmeklēt kapsētu, ir pirms saullēkta. Šajā laikā ir labāks dvēseļu kontakts ar viņu dzīvajiem radiniekiem. Aizgājēja dvēsele dzird visu, kas notiek pie viņa kapa, uzklausa lūgumus, sūta vēstījumus, sazinās ar dzīvajiem.

Šī senā zīme ir saistīta ar Saules stāvokli debesīs. Galu galā Saule ir uzticams aizbildnis no ļaunajiem tumsas spēkiem. Kad Saule uzlec un sāk apgaismot visu apkārt, daba pamostas, un nekādi ļauni spēki nevar kaitēt nevienam dzīvajam. Taču, tiklīdz Saule sāk slīkt saulrieta virzienā, vēstot par tumsas iestāšanos, tās aizsardzība pavājinās.

 

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

Un tumsas spēki iznāk gaismā. Šajā laikā nevajadzētu apmeklēt šo vietu, lai nekļūtu par upuri ļaunajiem Gariem, kuri meklē jaunu ķermeni, kur apmesties un apmierināt savu enerģijas izsalkumu. Vakarā un naktī ir aizliegts apmeklēt savu radinieku un paziņu kapus.

 

Nakts tumsā pat lapu čaukstēšana var nobiedēt cilvēku. Un dzīvnieku skaņas, koku čīkstēšana, zāles čaukstēšana, meža avotu šalkoņa šalkoņa, vēja pūtiens, kas atbalsojas visā kapsētā, var izraisīt pārlieku jūtīgiem apmeklētājiem sirdslēkmi.

Tāpat kā jebkurā citā privātajā sektorā, arī šeit nedrīkst ieiet svešā teritorijā bez jautājuma. Nedrīkst staigāt pa kapu vietām un skatīties uz citu cilvēku kapiem. Kāpēc ir nepareizi skatīties uz kapu pieminekļiem? Kaps ir Dvēseles pēdējā atdusas vieta.

Lasi vēl: Viņi dzīvos kā karaļi: Vasilisa Volodina nosauca divas zīmes, kuras jūnijā kļūs bagātas

Kādas enerģijas tur mīt, dzīvs cilvēks nezina. Svešu radinieku gariem var būt ļoti agresīva attieksme pret apmeklētājiem. Kapos mītošie gari var atnākt sapņos un atriebties par pārmērīgu ziņkāri vai neuzmanīgu attieksmi pret svešu pēdējo mājvietu.

Ja nevēlaties izpelnīties garu dusmas un negatīvas sekas, ievērojiet uzvedības noteikumus kapsētā. Lūk, izlasiet un uzklausiet šos padomus, jo tas ir svarīgi!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment