Papildini palodzes dārziņu – izaudzē kurkumu!

1. Lielāku sakni sadala gabaliņos ar diviem vai trim pumpuriem.

2. Piepilda podiņus ar bagātu organisku augsni, viegli samitrina, bet nodrošina labu drenāžu. Ideāls рН līmenis augsnē – 4,5 līdz 7,5.

3. Stāda aptuveni pirksta tiesu zem augsnes līmeņa ar pumpuriem uz augšu.

4. Aplaista. Lūk, arī viss!
Kurkumai patīk mitrums. Tāpēc mēģini laistīt reizi divās dienās, turi augsni mitru, bet ne slapju, citādi sāks pūt. Mazos stādiņus ieraudzīsi aptuveni pēc mēneša.

PADOMS ĀTRĀKAI IZAUDZĒŠANAI. Lai stimulētu jaunu sakņu veidošanos, pirms laistīšanas mazliet iekaltē, tomēr neļauj augsnei kļūt pilnīgi sausai! Augs dabīgā veidā laiž saknes, lai tās meklētu ūdenī, kad augsne kļūst par sausu. Ja laistīsi kurkumu reizi divās dienās, vari stimulēt jaunu sakņu augšanu, tomēr saglabājot augsni pietiemami mitru.

Kā ievākt kurkumu
Kurkuma izaug sešos līdz desmit mēnešos. Kad lapas sāk novīst, tas nozīmē, ka laiks ievākt ražu. Tas notiek pavisam vienkārši – pavelk visu augu, ieskaitot saknes. Nogriež vajadzīgo daudzumu uz podiņa malas, pēc tam atlikušo atliek atpakaļ augsnē. Kurkumu glabā tumšā un vēsā vietā. Kurkuma ir daudzgadīgs augs, tāpēc katru pavasari tā sāk augt no jauna un laiž jaunas saknes.

Kā lietot vairāk kurkumas pārtikā?
Viens no veidiem – pati sakne. Ir arī ekstrakti tablešu un kapsulu formā, ko var nopirkt veselības produktu veikalos. Labāk izvēlēties 400 līdz 600 mg ekstraktus un lietot trīs reizes dienā vai kā norādīts uz etiķetes. Un, protams, palutināt sevi ar kariju!

Leave a Comment