Olīvkoka audzēšana uz palodzes: vienkārši norādījumi

Olīvkoks podiņā – ļoti skaists augs, kam vajadzētu iepriecināt istabas augu cienītājus. Maz ticams, ka to izdosies izaudzēt no sēklas, un tas prasīs daudz laika. Taču to ir viegli iegādāties vai saņemt dāvanā.

Apgaismojums

Apgaismojums olīvkokam nepieciešams pēc iespējas vairāk. Mazu kociņu var turēt uz palodzes (pat dienvidu), bet pieaugušu, ja to novietosiet stūrī, tad tikai visvairāk apgaismotā vietā. Lodžija, balkons – lieliski iederas.

Temperatūra

Pavasarī un vasarā (līdz septembrim ieskaitot) olīvkoku var turēt jebkurā telpā, bet rudenī un ziemā – vēlams vēsā telpā (ne augstāk par 12 grādiem pēc Celsija).

Laistīšana

Maksimāli. Tiklīdz augsnes virskārta podā ir sausa, to labi aplaistiet. Vidēji to veic 2-3 reizes nedēļā.

Apsmidzināšana

Tās jāveic vasarā (karstumā), kā arī ziemā (ja jūsu olīva ziemo nevis aukstā telpā, bet dzīvojamā istabā un blakus darbojas radiators).

Barošana

Pavasarī olīvas divas reizes mēnesī jābaro ar slāpekli saturošiem preparātiem (vai organiskām vielām, ja jums ir augļu koks). Vasarā kokiem dod komplekso minerālmēslojumu.

Apgriešana

Pavasarī var ņemt rokās dārza šķēres un drosmīgi veidot vainagu.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 43%

0%

Vai no šāda koka var ēst olīvas?

Protams, šāda koka augļi ir diezgan ēdami. Tiesa, uz tā to ir maz (15 gabali), un tie ir mazi. Tāpēc labāk tos atstāt uz auga – tā tas izskatās ļoti skaisti.

 

 

Leave a Comment