“Oktobris un novembris būs nenormāls”: sinoptiķi teica, kam gatavoties

Pēc viņa teiktā, līdz rudens beigām tostarp Latvijā atlikuši vēl divi pilni mēneši, taču jau tagad ir skaidrs, ka tie būs nenormāli no klimatiskā viedokļa.

Septembris bija neparasts lielākajā daļā reģionu, kas izrādījās neticami silts, un dažviet temperatūra pat tuvojās vasaras maksimālajai temperatūrai.

 

Un, ja sākotnējie dati pirms rudens beigām zīmēja vienu ainu, tad tagad tā ir kļuvusi vēl trakāka. Tā pirms dažām nedēļām sinoptiķi prognozēja, ka oktobris mūsu valstī būs par vienu grādu siltāks par normu. Taču tagad sinoptiķi apgalvo, ka anomālija uzreiz būs 3-4 grādi siltuma virzienā.

Lasi vēl: Ģerānijas un vijolītes vairs nezied? Mēslojiet tās, un pat decembrī tās jūs aplaimos ar skaistiem ziediem

Lasi arī: Kāpēc pieredzējuši dārznieki vienmēr sēj bietes pirms ziemas un kā to pareizi darīt

Tajā pašā laikā oktobris būs neticami sauss gandrīz visos Latvijas reģionos. Tādējādi valsts Eiropas daļā nokrišņu daudzums būs par 20 % mazāks nekā parasti, kas nozīmē, ka gaidāms vēl viens indiešu vasaras vilnis.

Tomēr novembrim, pēc meteorologu domām, vajadzētu būt visnepatīkamākajam rudens mēnesim. Gandrīz visās dienās būs ļoti mākoņains, vēss laiks, un pastāvīgi pūtīs stiprs vējš. Tajā pašā laikā nokrišņi jau būs jauktā fāzē: mainīsies no lietus uz sniegu un atpakaļ.

Arī interesanti: Kāpēc saimnieces nevar vienoties par to, vai kotlešu maltās gaļas masai ir vērts pievienot maizi?

Leave a Comment