Notiks seminārs par bezmaksas pieejamiem mācību materiāliem pedagogiem

24.novembrī notiks tiešsaistes informatīvais seminārs pedagogiem, informēja iniciatīvas “Europe Direct Vidzeme” vadītāja Maija Rieksta. 

Semināra mērķis ir nodrošināt Latvijas izglītības iestāžu pedagogus ar informāciju par Eiropas Savienības (ES) izstrādātajiem bezmaksas mācību materiāliem., ko var izmantot ES jautājumu integrēšanai mācību programmā.

Eiropas Komisijas konsultatīvās darba grupas Teacher Testing Panel Latvijas pārstāve Ingūna Irbīte pastāstīs par “Mācību stūrīti” – tiešsaistes vietni, kurā var atrast prezentācijas, publikācijas, spēles, konkursus un burtnīcas, kas palīdzēs iepazīt ES aizraujošā veidā.

Tiek gatavoti dažādām vecuma grupām piemēroti materiāli. Videoklipi ir īpaši noderīgi skolotājiem, mācot Eiropas vēsturi, jo tie piedāvā daudz iedvesmas, lai bagātinātu stundu saturu un aicinot skolēnus dažādos veidos uzzināt par Eiropu.

Resursu centrā pieejami izziņas materiāli – puzles, atmiņu spēles, kartes, ES valstu karogi, grāmatas un citi atbalsta materiāli, kas bagātinās mācību procesu, uzlabos skolēnu zināšanas un izpratni par Eiropas vērtībām, rosinās interesēties par to, kas notiek ap viņiem, un palīdziet viņiem analizēt un runāt par to.

Šobrīd ir pieejami dažādi materiāli, taču to klāsts tiek regulāri papildināts.

Leave a Comment