AT nākamnedēļ skatīs krimināllietu pret bijušo Daugavpils vicemēru

Krimināllietu pret bijušo Daugavpils vicemēru Vjačeslavu Širjakovu (S) par 60 000 eiro kukuļa ņemšanu Augstākā tiesa rakstveida procesā skatīs 10.novembrī, liecina ieraksts tiesu kalendārā.

2018. gada 31. augustā Zemgales rajona tiesa atcēla 22. tiesas 2019. gada maija spriedumu, ar kuru Širjakovu un uzņēmēju Sergeju Karnauhovu atzina par nevainīgiem viņiem izvirzītajās apsūdzībās. Par spriedumu kasācijas protestu iesniedza Ģenerālprokuratūras virsprokurors Māris Leja un šobrīd lietu izskata ģenerālprokurors.

Jau vēstīts, ka Širjakovs pirmajā instancē atzīts par vainīgu kukuļņemšanā un sodīts ar brīvības atņemšanu uz trim gadiem un sešiem mēnešiem un atņemot tiesības ieņemt valsts amatpersonu amatus uz trim gadiem, ar policijas kontroli uz vienu gadu.

Tiesa nolēma, ka Širjakova policijas apcietinājumā pavadītais laiks no 2013.gada 1.februāra līdz 2013.gada 3.jūnijam ir ieskaitāms viņam piespriestā cietumsoda ietvaros. Širjakovam nolemts drošības līdzekli nepiemērot. Tiesa nolēmusi uzņēmēju Sergeju Karnauhovu atzīt par vainīgu kukuļņemšanā un piespriest viņam divu gadu un divu mēnešu cietumsodu.

Sodam pilnībā tiek pieskaitīts arī ar Daugavpils tiesas 2018.gada 8.marta spriedumu noteiktais sods – naudas sods desmit minimālo mēnešalgu apmērā, tas ir, 4300 eiro. Karnauhovam galīgais sods bija brīvības atņemšana uz diviem gadiem un diviem mēnešiem, naudas sods 4300 eiro apmērā un atņemtas tiesības ieņemt valdes locekļa amatu visa veida komercsabiedrībās uz diviem gadiem.

Tiesa atzinusi, ka naudas sods ir samaksāts, un no 2018.gada 20.marta jāpiemēro papildsods – tiesību ieņemt valdes amatu visu veidu komercsabiedrībās. Tāpat tika nolemts nepiemērot drošības līdzeklis Karnauhovam.

Leave a Comment