Norvēģijā 30 gadīgs latvietis pārkritīt pār bortu jūrā; Negadījumu izmeklēšanas pārvalde uz kuģa “Hunter” konstatēja drošībai kritiskus apstākļus

Cik liela iespējamība, ka viens vai visi šie punkti noveda pie Latvijas pilsoņa izkrišanas pār bortu?

Ja, diemžēl šos punktus ir jāpilda obligāti vēl jo vairāk, ka mirklī, kad vīrietis pārkritis Barenca jūrā valdīja spēcīga vētra un lielas vēja brāzmas.

Tagad ir jānovērš apstākļi, par kuriem viņi brīdina, lai personālam uz kuģa būtu droša un pareiza darba vide. Pārstāvis saka, ka tagad ir svarīgi, lai Norvēģijas Jūrniecības direkcija un kuģniecības kompānija pievērstos šiem jautājumiem.

Pēdējais punkts, ko izceļ Negadījumu izmeklēšanas pārvalde, ir saistīts ar darba procesu sliežu savienošanai ar līnijām. Tas esot noticis tā, ka diviem zvejniekiem nācies strādāt uz nenostiprināta pakaļgala klāja ar lielu risku izkrist pāri bortam.

Fizisks kontakts ar virves savienojumu ar auklu radīja risku tikt aizvilktam aiz auklas. Pārkrītot pār bortu Barenca jūrā ar valdošajiem arktiskiem apstākļiem, šeit pastāv liela iespējamība zaudēt dzīvību.

 

Lasi vēl: Šaušalīga nāve: Sievietei dzīvoklī nesen tika nomainīti krāni. Vēlme nomazgāties izvērtās traģēdijā

Rīcībā esošā informācija liecina, ka vīrietim bijis liels stāžs zvejniecībā atklātos ūdeņos, tomēr diemžēl šis nepaglāba viņu no pārkrišanas pār bortu. Vīrietim Latvijā ir palikusi ģimene – sieva un divi bērni.

Cik liecina informācija no Norvēģijas, tad vīrietis vēl joprojām nav atrasts Barencas jūrā. Atgādināsim, ka šis notikums notika 30.janvārī plkst.19.05 pēc vietējā laika.

Atbildīgie dienesti atklāj, ka milzīgajā jūrā ir ļoti grūti atrast cilvēka ķermeni, jo šeit ir jāņem vērā dažādi aspekti – vētras, vēja brāzmas, viļņi, un diemžēl arī plēsīgie jūras dzīvnieki.

 

Visdziļākā līdzjūtība tuviniekiem!

 

Leave a Comment