Norvēģijā 30 gadīgs latvietis pārkritīt pār bortu jūrā; Negadījumu izmeklēšanas pārvalde uz kuģa “Hunter” konstatēja drošībai kritiskus apstākļus

Nelaimes gadījumu izmeklēšanas pārvalde zvejas kuģa “Hunter” izmeklēšanā, kur pirms pāris nedēļām pār bortu pārkrita Latvijas zvejnieks, atklājusi trīs apstākļus, kas ir tāda rakstura, ka šobrīd komisija par apstākļiem informē Norvēģijas Jūrniecības direkciju.

Paziņojums attiecas uz jautājumiem, kas saistīti ar valodu zināšanām, jautājumiem, kas saistīti ar ēsmas transportēšanu un jautājumiem, kas saistīti ar auklu savienošanas ar auklu darba procesu, raksta Nelaimes gadījumu izmeklēšanas pārvalde.

Nelaimes gadījumu izmeklēšanas pārvalde ir sākumposmā izmeklēšanas stadijā par incidentu, kad 30 gadus vecs Latvijas pilsonis pārkrita pār bortu un tiek uzskatīts par mirušu.

Tagad Norvēģijas Negadījumu izmeklēšanas padome konsultē Norvēģijas Jūras direkciju šādi:

Nelaimes gadījumu izmeklēšanas pārvalde iesaka Norvēģijas Jūrniecības direkcijai nodrošināt, lai kuģniecības kompānija zvejas kuģa Hunter apkalpei nodrošinātu nepieciešamās angļu valodas zināšanas, lai varētu nodrošināt drošu ekspluatāciju.

Nelaimes gadījumu izmeklēšanas padome iesaka Norvēģijas Jūrniecības direkcijai, lai kuģniecības kompānija nodrošinātu, ka ēsmas transportēšana uz kuģa tiek veikta tā, lai tas nepakļautu apkalpi riskam izkrist pāri bortam.

Nelaimes gadījumu izmeklēšanas padome iesaka Norvēģijas Jūras direkcijai nodrošināt, lai kuģniecības kompānija nodrošinātu darba procesu uz pakaļgala klāja līnijas iestatīšanas laikā, lai nerastos risks izkrist pāri bortam.

Lasi vēl: Zinātnieki brīdina par “uzbrukumu” no debesīm jau pavisam drīz – 18. februārī

NRK ir mēģinājusi iegūt komentāru no kuģniecības kompānijas, kurai pieder laiva “Hunter”, taču viņi šobrīd nevēlas komentēt šo lietu.

Kuģniecības kompānija nevēlas komentēt šo lietu, kamēr policija un Negadījumu izmeklēšanas pārvalde nav pabeigusi izmeklēšanu un nav saņemts gala ziņojums, saka informācijas darbinieks organizācijā Fiskebåt.

 

Kas zināms par pār bortu pārkritušo latvieti – lasi tālāk

Leave a Comment