Nogurušām acīm: tējas un kartupeļu kompreses, atpūta, vingrojumi

Var izmantot nogurušām acīm paredzētas nomierinošas un atsvaidzinošas kompreses, piemēram, uzlikt aizvērtiem plakstiņiem svaiga kartupeļa šķēlīti.

Vai arī: vairākas reizes izskalot acis ar aukstu ūdeni, viegli uzspiest plakstiņiem pirkstus un dažas minūtes mierīgi pasēdēt, ne par ko nedomājot. Tāpat ļoti ieteicams katru dienu uzlikt acīm stipras tējas kompresi un, protams, izpildīt speciālus vingrojumus.

Vingrojumi acīm
* Ar pirkstiem pamasē acu ābolus virzienā no ārējā kaktiņa uz iekšējo, pēc tam – apļveida kustībām uz iekšu un āru. Plakstiņiem jābūt aizvērtiem. Neatverot acis, pagroza acu ābolus.

* Jāapsēžas uz krēsla. Mugura iztaisnota, skatiens vērsts taisni uz priekšu. Maina skatiena virzienus: pa kreisi – taisni, pa labi – taisni, uz augšu – taisni, uz leju – taisni. Vingrojumu izpilda raiti, neaizkavējot skatienu nevienā virzienā.

* Izpilda apļveida kustības uz kreiso un labo pusi. Vispirms ātrāk, tad – iespējami lēnāk.

* Vispirms jāskatās uz degungalu, tad – tālumā. Jāskatās uz pirksta galu vai zīmuļa galu, turot to 30 cm attālumā no acīm, tad – tālumā. Atkārto vairākas reizes. Spēcīgi aizspiež plakstiņus, tad acis atver un vairākas reizes pamirkšķina.

* Ar rādītājpirkstiem pamasē acu dobumu viduspunktu zem uzacīm, pa vidu zem apakšējiem plakstiņiem, pie ārējiem, tad iekšējiem acu kaktiņiem. Pēc tam uz 1 minūti acis aizsedz ar plaukstām.

Leave a Comment