Nobela Miera prēmija tiks pasniegta ceremonijā Oslo

Sestdien Oslo, Norvēģijā, notiks Nobela Miera prēmijas pasniegšanas ceremonija. Šī gada prestižā balva tiks pasniegta cilvēktiesību aizstāvjiem no Ukrainas, Baltkrievijas un Krievijas.

14.00 pēc Latvijas laika Oslo rātsnamā notiks Nobela Miera prēmijas pasniegšanas ceremonija. Ieradīsies un uzrunas teiks Ukrainas cilvēktiesību organizācijas “Pilsonisko brīvību centrs” vadītāja Oleksandra Matvijčuka un Krievijas cilvēktiesību organizācijas “International Memorial” priekšsēdētājs Jans Račinskis.

Trešā balvas laureāta vietā balvu saņems un uzrunu teiks ieslodzītais baltkrievu cilvēktiesību aktīvists Ales Beļaks, viņa sieva Natālija Pinčuka. Viņi daudzus gadus ir aizstāvējuši tiesības kritizēt valdību un aizsargāt pilsoņu pamattiesības, bieži vien riskējot ar lielu personisku risku.

Viņi ir darījuši visu iespējamo, lai dokumentētu kara noziegumus, cilvēktiesību pārkāpumus un varas pārkāpumus. Visi kopā tie apstiprina pilsoniskās sabiedrības nozīmi miera un demokrātijas nodrošināšanā,» tā Norvēģijas Nobela komiteja pamatoja šī gada Nobela Miera prēmijas laureātu atlasi.

COMMENTS

Leave a Comment