No šodienas laikapstākļi Latvijā burtiski satrakosies un mums jārēķinās ar tā sekām!

Līgo un Jāņu svinībām raksturīgi dažādi laikapstākļi, kas katru gadu var ievērojami atšķirties. Vidēji šajā laikā dienas laikā gaisa temperatūra ir no +20 līdz +25 grādiem pēc Celsija, dažkārt sasniedzot pat +30 grādus, bet naktī tā parasti svārstās no +10 līdz +15 grādiem.

Nokrišņi ir bieži, jo jūnijs ir viens no nokrišņiem bagātākajiem mēnešiem Latvijā, tāpēc lietusgāzes un pērkona negaisi svētku laikā nav retums. Vējš parasti ir mērens, bet negaisu laikā vēja brāzmas var sasniegt līdz pat 15-20 metriem sekundē.

Mākoņainība šajā laikā var būt mainīga – no daļēji mākoņainām debesīm līdz pilnīgi apmākušam laikam. Augsts gaisa mitrums ir vēl viena raksturīga iezīme, kas var radīt sajūtu, ka gaiss ir smags un mitrs, īpaši pie augstākām temperatūrām.

 

Lai gan laikapstākļi Jāņu laikā var būt neparedzami, daudzi cilvēki sagatavo gan lietusmēteļus, gan saulessargus, lai svinības varētu notikt patīkami neatkarīgi no laika apstākļiem.

Ugunskuri ir tradicionāla svētku sastāvdaļa, kas nodrošina gan komfortu, gan svētku noskaņu, ja laikapstākļi ir vēsi vai mitri. Pirms svētkiem ir ieteicams sekot līdzi laikapstākļu prognozēm, lai varētu labāk sagatavoties un izbaudīt svinības pilnvērtīgi.

Veronika piebrauca pie savas vasarnīcas Ropažos. Bet tad viņa ieraudzīja ko tādu, kas lika matiem burtiski sacelties stāvus!

Jūnija sākumā gaisa temperatūra Latvijā nedaudz pazemināsies, un nākamās nedēļas vidū iespējams krasāks temperatūras kritums, liecina jaunākās prognozes.

Šīs nedēļas otrajā pusē būs mainīgs mākoņu daudzums, ik dienu veidosies lietus un negaisa mākoņi, kas vietām radīs stipras lietusgāzes un krusu, lokāli iespējama vētra, un nedēļas nogalē pieaugs nelielu virpuļviesuļu iespējamība. Pērkona lietusgāzes gaidāmas visos valsts reģionos.

Piektdien karstums sāks atkāpties, taču Vidzemē gaisa temperatūra sasniegs +28 grādus. Piektdien Latvijā gaiss iesils līdz +23..+28 grādiem, ar karstākajām dienām Vidzemē, kur temperatūra būs par kādu grādu augstāka. Pārsvarā pūtīs lēni vēji. Gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz +11..+17 grādiem, un maksimālā temperatūra būs +20..+27 grādi, bet ceturtdien vietām gaiss vēl sasniegs +29 grādus.

Saskaņā ar pašreizējo “Global Forecast System” prognozi nākamās nedēļas sākumā gaisa temperatūra vēl paaugstināsies līdz +20..+25 grādiem, bet piekrastē būs vēsāk.

Lasi vēl: Pēcpusdienā Latvijā šajos reģionos izsludināts oranžais brīdinājums par ļoti spēcīgu negaisu un ne tikai!

Nedēļas otrajā pusē temperatūra dažās dienās, iespējams, nepārsniegs +13..+18 grādus. Atsevišķās naktīs temperatūra divu metru augstumā vietām var noslīdēt zem +5 grādiem, līdz ar to iespējama salna zāles virskārtā.

Nākamnedēļ brīžiem gaidāms lietus un brāzmains vējš.

 

Leave a Comment