No 1.septembra ļoti strauji pieaugs maksa par šo pakalpojumu! Grozījumi nepieciešami, jo mainījušies apstākļi

No 1.septembra ļoti strauji pieaugs maksa par šo pakalpojumu. Ceturtdien valdība pieņēma lēmumu, ka šim pakalpojumam ir nepieciešams palielināt maksu. 

Sākot ar 1.septembri, būtiski palielināsies Valsts zemes dienesta (VZD) sniegto maksas pakalpojumu cenas. Paredzot šīs izmaiņas, valdība nesen pieņēma grozījumus maksas pakalpojumu cenrādī un norēķinu kārtībā.

Tieslietu ministrija uzsver, ka ierosinātie grozījumi ir nepieciešami, mainoties apstākļiem, kas saistīti ar iestādes piedāvāto maksas pakalpojumu apjomu, kā rezultātā būtiski palielinās gan tiešo, gan netiešo izdevumu apjoms.

Cenas piedzīvos pieaugumu, īpaši ēku un īpašumu kopu kadastrālās uzmērīšanas, kadastra objektu datu reģistrācijas un kadastra datu aktualizācijas jomās.

 

Lasi arī: Viņš aizdedzināja kafijas biezumus pagalmā. Iemesls – ģeniāls!

Lasi arī: “Tas bija izdarīts šausmīgi un nežēlīgi”; Rogovkas iedzīvotājs atstāsta likumsargu teikto par mazās Justīnes lietu

Savukārt kadastrālās uzmērīšanas un uzskaites pakalpojumu izmaksas tiks samazinātas, salīdzinot ar spēkā esošajām un grozījumos paredzētajām maksām.

Šajā scenārijā maksa par tipiskā dzīvokļa reģistrāciju sastādīs 106 eiro, kas ir 45% atlaide no pašreizējās kompleksā pakalpojuma maksas.

Tāpat privātmājai 200 m2 platībā reģistrācijas pakalpojuma maksa būs 106 eiro, kas atbilst 74% atlaidei no esošās kopējās pakalpojuma maksas.

 

Arī interesanti: Es vienmēr glabāju folijas sloksnes savā virtuves piederumu atvilktnē. Kāpēc par to iepriekš nebiju aizdomājusies?

Leave a Comment