Nike vadītājs atkāpjas no amata, jo atgriežas uzņēmuma veterāns

Nākamajā mēnesī no amata atkāpsies Nike vadītājs, atbrīvojot vietu pasaulē lielākā sporta apģērbu uzņēmuma vadībā, kurā valda sīva konkurence mazumtirdzniecības nozarē, un viņa vietā stāsies uzņēmuma veterāns.

Nike paziņojumā teikts, ka Džons Donaho 13. oktobrī dosies pensijā, bet līdz nākamā gada sākumam paliks padomdevēja amatā, lai “nodrošinātu vienmērīgu pāreju”.

Starptautiskajos tirgos, piemēram, Ķīnā, ir mazinājies pieprasījums pēc uzņēmuma piedāvātajām sporta precēm, un uzņēmuma akciju cena ir kritusies.

Tomēr ceturtdien pēcpusdienas tirdzniecībā akciju vērtība pieauga par vairāk nekā 9 % pēc paziņojuma, ka Eliotrs Hils atgriezīsies uzņēmumā.

Donaho bija atbildīgs par Nike tiešsaistes klātbūtnes palielināšanu, kā arī par pārdošanas apjomu palielināšanu tieši no pircējiem, nevis sadarbībā ar citiem veikaliem galvenajās ielās vai tirdzniecības centros.

Viņš pievienojās uzņēmuma valdei 2014. gadā, bet 2020. gadā sāka pildīt izpilddirektora pienākumus.

Viņa amats ir bijis izaicinošs, ņemot vērā milzīgās pārmaiņas mazumtirdzniecības ainavā pandēmijas laikā un inflācijas kāpuma laikā turpmākajos gados.

Sporta preču uzņēmums ir saskāries arī ar spēcīgu konkurenci, ko rada tādi jaunāki konkurenti kā On un Hoka, kurus daži analītiķi ir raksturojuši kā inovatīvākus un labāk pārzinošus pašreizējās tendences.

Nike cerēja, ka jaunie produkti un mārketinga kampaņa saistībā ar Parīzes olimpiskajām spēlēm palīdzēs atgriezt pircējus pie šā zīmola.

Taču ceturtdien paziņojumā tika teikts, ka valde un Donaho ir “nolēmuši, ka viņš atstās savu amatu”.

“Kļuva skaidrs, ka ir pienācis laiks mainīt vadību,” sacīja Donaho, piebilstot, ka Eliots Hils ir īstais cilvēks šim darbam un viņš ar nepacietību gaida viņa panākumus nākotnē.

Viņa pēctecis Hils aizgāja pensijā tikai pirms četriem gadiem pēc tam, kad bija strādājis vairākos vadošos amatos Eiropā un ASV.

Viņš sacīja, ka “ļoti vēlas atjaunot saikni” ar darbiniekiem, ar kuriem strādājis iepriekš.

“Kopā ar mūsu talantīgajām komandām es ar nepacietību gaidu drosmīgus, inovatīvus produktus, kas izceļas tirgū un valdzina patērētājus vēl daudzus gadus,” viņš piebilda.

Leave a Comment