Nepatīkama ziņa par dzērieniem ar depozīta iepakojumiem; tas attiecas pilnīgi uz visiem šiem dzērieniem

Pavisam drīz būtiski jauninājumi attieksies uz pilnīgi visām dzērienu pudelēm, kuras ir depozīta iepakojumos. Pirms īsa brīža šīs ziņas sāka parādīties soctīklos. 

Cenas pārtikai pieaugušas, bet preču izvēle veikalos samazinājusies. Augstas kvalitātes preces vairs nav pieejamas, tās aizstāj lētākas alternatīvas.

Daži mazie veikali ir slēgti, bet citi cīnās, lai paliktu atvērti. Nesen ieviestā depozīta sistēma ir izrādījusies dārga un apgrūtinoša gan tirgotājiem, gan pircējiem. Pēdējie mēneši mazajiem uzņēmumiem nav bijuši iepriecinoši.

Cilvēku pirktspējas samazināšanās atspoguļojas pieejamo veikalu veidos. Pieaugot apkures rēķiniem, cilvēki ar zemiem ienākumiem vairs nevar atļauties iegādāties kvalitatīvu pārtiku, tā vietā iegādājoties lētāko variantu.

Līdz ar to visu veikalu klāsts faktiski ir samazinājies, norāda Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusevičs. Lai gan veikalu apgrozījums ir pieaudzis, pārdošanas apjomi samazinājušies par 10%.

Alkoholisko dzērienu cenas Latvijā pieaugs, paziņojusi Alkohola nozares asociācija. No aprīļa ražotājiem un izplatītājiem par dalību iepakojuma depozīta sistēmā būs jāmaksā vairāk, kas atspoguļosies augstākās cenās patērētājiem.

Lasi vēl: “Par citu dzīvi zini vairāk, nekā par savu”; 4 zodiaka zīmes, kas visvairāk traucē citu cilvēku dzīves

Pēc šī visa varam secināt, ka tuvākajā laikā dzērieni depozīta iepakojumos kļūs dārgāki. Pagaidām nav zināms par cik centiem šie iepakojumi kļūs dārgāki.

 

Leave a Comment