Nepatīkama ziņa autovadītājiem: daudziem šoferīšiem var uzlikt sodu, ja netiks ievērots viens šis noteikums

Daudzi Latvijas šoferīši nemaz nenojauš, ka par šādu rīcību likumsargi var piemērot ļoti bargu sodu. Noteikti ņemiet vērā, ja nevēlaties tikt sodīts! 

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) ir valsts akciju sabiedrība, kas darbojas saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu un CSDD statūtiem.

Tās pienākumos ietilpst transportlīdzekļu reģistrācija, autovadītāju kvalifikācijas eksāmenu kārtošana, autovadītāja apliecību izsniegšana, tehniskās apskates veikšana, ceļu satiksmes drošības audita un vispārējās uzraudzības veikšana, transportlīdzekļu un vadītāju valsts reģistra uzturēšana, kā arī satiksmes dalībnieku informēšana un izglītošana.

Papildus CSDD pārrauga Rīgas Motormuzeja, tā Bauskas nodaļas un Biķernieku kompleksās sporta bāzes darbību. Latvija ir parakstījusi gan 1968.gada Vīnes konvenciju “Par ceļu satiksmi”, gan 1968.gada Vīnes konvenciju “Par ceļa zīmēm un signāliem”.

Lasi arī:  Priecīgā Merilinas Kerro Decembra prognoze! Tuvāko dienu laikā šīm Zīmēm gaidāma ļoti milzīga veiksme

Lasi vēl : Pāvels Globa nosaucis Decembra pareģojumu: “Šīm zīmēm Decembrī gaidāma īpaši liela naudas veiksme!”

Kā ziema ietekmē autovadītājus?

Latvijas ziema iezīmējusies arī ar bargākiem laikapstākļiem, kas nereti rada pastiprinātas bažas autovadītājos. Lielais aukstums negatīvi ietekmē automašīnas, padarot smagāku apģērbu neefektīvu siltuma uzturēšanā. Līdz ar to ir ļoti svarīgi, lai vadītājiem būtu zināšanas par savu transportlīdzekļu aizsardzību ievērojamas temperatūras pazemināšanās laikā.

Aukstajā ziemas sezonā autovadītāji bieži saskaras ar problēmām, piemēram, automašīnas aizdedzes iedarbināšanu, riepu izlaišanu un aizsalušas durvju slēdzenes.

Automašīnas, kas novietotas ārā, ir pakļautas sniega, slapja un sala iedarbībai. Turklāt, pat ja automašīna ir novietota garāžā, tā joprojām ir neaizsargāta pret temperatūras svārstību nelabvēlīgo ietekmi.

Pārvaldot zināšanas, kā pareizi apkopt savu auto ziemas laikapstākļos, Jūs varēsiet novērst nevēlamus Jūsu auto bojājumus un mazināt ar remontdarbiem saistītos izdevumus.

 

Tomēr ir būtisks noteikums, kuru autovadītājiem no šī laika nāksies ievērot, ja nevēlēsies sodu! Kas tas būs?

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment