Nemazgājiet traukus, esot ciemos: ticējumi, kas pasargās no briesmām

Mūsu pasaulē ir daudz māņticību un tradīciju, kas saistītas ar parastām ikdienas darbībām, tostarp trauku mazgāšanu.

Trauku mazgāšana naktī ir kategoriski aizliegta

Ticējumi vēsta, ka trauku mazgāšana naktī ir kategoriski aizliegta. Tiek uzskatīts, ka tas var piesaistīt finansiālas grūtības un nepamatotus strīdus mājās, kas nākotnē pāraugs lielos skandālos.

Ir daudz pareģojumu par trauku mazgāšanu dažādos diennakts laikos. Piemēram, pastāv uzskats, ka cilvēki, kuri mazgā traukus un krūzītes pirms rītausmas, piesaista savai mājai laimi un finansiālu labklājību. Turklāt no rīta nomazgāti trauki sola visiem ģimenes locekļiem labu fizisko labsajūtu un aizsardzību no sliktām tenkām un baumām.

Ja jauna meitene izlaiza šķīvi, māņticības liecina, ka viņas vīrs var būt vecs un nabags. Jauniem puišiem šāda zīme sola nesimpātisku meiteni ar sliktu raksturu.

Ja šķīvi laizījis bērns, sagaidiet labas ziņas.

Jāizvairās no gadījumiem, kad tev lūdz nomazgāt traukus vai izmazgāt grīdu svešā mājā. Saskaņā ar mūsu senču ticējumiem, tīrīšana kā viesim kāda mājā dod negatīvi vērstas enerģijas lādiņu cilvēkam, kurš piekritis palīdzēt. Izņēmums šajā situācijā var būt tikai tavi radinieki vai vecāki – šajā gadījumā palīdzībai vajadzētu stiprināt ģimenes attiecības.

Centieties izvairīties pat no iespējamiem palīdzības piedāvājumiem trauku mazgāšanā viesošanās laikā – tā jūs ietaupīsiet pozitīvo enerģiju svešā mājā.

Pastāv arī aizspriedums, ka viesiem rokas jāmazgā tikai vannas istabā. Ja viesis mazgā rokas virs netīriem traukiem, saimniekiem jāsagatavojas nepatīkamām ziņām un skandāliem ģimenē. Daudzi cilvēki uzskata, ka negatīvā enerģija tiek nomazgāta no rokām un nokļūst uz šķīvjiem, no kuriem pēc tam ēdīs saimnieki.

Lasi vēl: Maigs, sulīgs un gaisīgs: biskvīta recepte ar Fantu

Tāpat tiek uzskatīts, ka, ja viesis nepiedāvās jums palīdzību trauku mazgāšanā, jūsu māja būs droši pasargāta no negatīvās enerģijas.

Jaunu trauku mazgāšana – sola veiksmi un laimi. Saskaņā ar ticējumiem trauki, kurus esat saņēmuši dāvanā, ir jānomazgā, lai nomazgātu visu uzkrājušos negatīvo enerģiju.

Mūsu senči uzskatīja, ka sveši trauki mājās var radīt negatīvas sekas. Saskaņā ar ticējumiem, ja mājoklī ir sveši trauki, mājiniekiem var rasties finansiālas grūtības.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Ļoti svarīgi ir arī pareizi atdot traukus, lai izvairītos no negatīvām sekām savai ģimenei. Lai to izdarītu, pirms trauku nodošanas kaimiņiem vai draugiem tie ir labi jānomazgā. Tiek uzskatīts, ka ūdens nomazgā visu nelaimi un problēmas.

 

Leave a Comment