Nekas materiāls: 5 būtiskas lietas, ko bērni atcerēsies no bērnības

Vecākiem ir svarīgi, lai viņu bērniem būtu laimīga bērnība, taču pieaugušajiem un bērniem ir atšķirīgi priekšstati par laimīgiem mirkļiem.

Kā norāda ģimenes terapeite Kerola Kima, ir 5 lietas, kuras bērni atcerēsies no savas bērnības. Runa nav par dārgām brīvdienām, greznām dzimšanas dienas svinībām, par kurām bērni var tikai sapņot.

Pēc Kimas teiktā, piecas lietas, ko bērni atcerēsies, ir saistītas ar vecāku klātbūtni un atbalstu.

“Ievērojiet, ka nav nepieciešamas dārgas rotaļlietas vai grezni ģimenes ceļojumi, lai radītu labas atmiņas. Jūsu klātbūtne ir visvērtīgākā dāvana, ko varat dot savam bērnam,” raksta Kima.

1.Kvalitatīvs laiks kopā

Atvēlēt laiku, lai pievērstos tikai savam bērnam, ir ļoti īpašs. Spēlējot spēles, lasot grāmatas vai vienkārši sarunājoties, var radīt spēcīgas, priecīgas atmiņas. Šie mirkļi parāda jūsu bērnam, ka jūs esat viņam blakus.

2.Uzmundrinājuma vārdi

Uzmundrinoši vārdi var būtiski ietekmēt jūsu bērnu gan labos, gan grūtos brīžos. Bērni bieži meklē vecāku apstiprinājumu, un jūsu pozitīvie vārdi var būt spēcīgs motivators un pārliecības avots… Tas var palīdzēt bērniem noticēt sev, dodot viņiem pārliecību uzņemties jaunus izaicinājumus un turpināt iesākto, kad klājas grūti.

3.Ģimenes tradīcijas

Tas rada stabilitātes un vienotības sajūtu…… Ģimenes tradīcijas ļauj bērniem justies iesaistītiem un daļai no lielāka stāsta, padziļinot viņu drošības sajūtu un izpratni par ģimenes identitāti un vērtībām.

Lasi vēl: Ķiploku pampuškas: aromātiskas ukraiņu virtuves maizītes

4.Labestības izpausmes

Redzot labestības izpausmes, uz bērniem tiek radīts spēcīgs iespaids. Tas viņiem parāda, cik svarīgi ir būt laipniem un gādīgiem. Viņi atceras, cik laba sajūta ir palīdzēt citiem un redzēt, ka palīdz vecāki.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? 

1 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 49%

0%

5.Mierinājums grūtos brīžos

Zinot, ka grūtos brīžos viņi var uz jums paļauties, viņi jūtas droši un tiek veidota uzticība. ….. Izjūtot mierinājumu grūtos brīžos, jūs parādāt viņiem, ka viņi ir mīlēti neatkarīgi no situācijas, palīdzot viņiem justies emocionāli drošiem un stipriem.

Leave a Comment