Nekad saviem mīļajiem nedāvini šīs lietas: 10 sliktāko Ziemassvētku dāvanu tops, kas piesaistīs tikai nelaimi

Lai nesabojātu saviem tuviniekiem Ziemassvētku noskaņojumu, iesakām pirms dāvanu iegādes izpētīt šo antireitingu. Tajā esam apkopojuši sarakstu ar nevēlamām dāvanām, kuras, visticamāk, ikviens no mums ir saņēmis vismaz vienu reizi dzīvē.

Dažas no tām ir vienkārši bezjēdzīgas, citas nav piemērotas īstas svētku atmosfēras radīšanai, bet vēl citas izraisa tikai neizpratni. Protams, ja esi pilnīgi pārliecināts, ka kaut kas no zemāk minētā saraksta noteikti patiks taviem tuviniekiem un draugiem, vari droši pasniegt šo velti. Tomēr atceries, ka daudziem cilvēkiem šādas dāvanas var vienkārši kļūt par nevajadzīgiem krāmiem.

 

Suvenīri ar konkrētā gada simboliku

Šī dāvana, iespējams, ir izplatītākā un, iespējams, arī nelietderīgākā. Šādas veltes biežāk sagādā neērtības nekā prieku. Dāvanas saņēmējam būs jādomā, kur to novietot un kur likt pēc gada. Uzdāvināt kādam citam šo suvenīru nav tik vienkārši, jo to var izdarīt tikai reizi 12 gados. Esi morāli gatavs, ka gaidāmajos svētkos saņemsi daudzus nevajadzīgus niekus ar nākamā gada saimnieka Pūķa attēlu.

Lasi vēl: “Kauns, kauns, kauns!”: politiķe Ramona Petraviča ar ierakstu soctīklos pamatīgi nokaitina latviešus

Alternatīva: vienkārši Jaungada suvenīri. Porcelāna Ziemassvētku vecīti un sniega globusu var izmantot katru gadu. Taču pirms iegādes noteikti uzzini, vai cilvēkam jau nav līdzīgi suvenīri mājās vai uz rakstāmgalda. Pretējā gadījumā dāvana var izraisīt aizkaitinājumu, it īpaši, ja apdāvinātais dod priekšroku minimālismam interjerā.

 

Simboliskas sveces

Sveces Ziemassvētku eglīšu, sniegpārsliņu, sniegavīru un gada simbolu formā ir vēl viena populāra, bet banāla dāvana. Sveces bieži vien ir pavisam bezgaumīgas, vai arī tik skaistas, ka žēl tās aizdedzināt. Rezultātā šie priekšmeti uzkrāj putekļus mājokļa tālākajā stūrī vai nonāk miskastē. Bet – ja esi pārliecināts, ka cilvēkam šādas sveces ļoti patīk, tad vari riskēt.

Alternatīva: parastas sveces skaistā svečturī. Tās var novietot uz Ziemassvētku un Jaungada galda vai iedegt ziemas vakaros, lai radītu mājīguma atmosfēru. Tomēr esi uzmanīgs ar aromātiskajām svecēm: ne visiem patīk stipras smaržas. Dāvanai izvēlies sveces ar aromātu vai bez tā.

 

Foto rāmīši vai albumi

Digitālo fotogrāfiju laikmetā foto rāmīšu un fotoalbumu dāvināšana šķiet novecojusi. Vairums cilvēku aplūko un saglabā savas bildes datorā vai mākonī. Tāpēc šāda dāvana parasti vienkārši tiek aizmirsta un krāj putekļus skapī. Tam ir jēga tikai tad, ja fotoattēlā ir iemūžināts mirklis, kas konkrētajam cilvēkam ir īpaši nozīmīgs. Šajā gadījumā labāk izdrukāt bildi un pasniegt to ierāmētu.Tomēr jāatceras, ka ne visi novērtēs šādu žestu.

Alternatīva: dāvanu karte studijas fotosesijai. Cilvēks kā piemiņu saņems neparastas pozitīvas emocijas un skaistas bildes. Īpašnieks pats izlems, kā tās uzglabāt.

 

Zeķes, pidžamas un citi apģērbi

Ikviens zina, ka dāvināt apģērbu ir riskanti, ja īsti nezini saņēmēja izmēru un stilu. Bet tomēr ir cilvēki, kuri katros svētkos citiem dāvina zeķes, apakšveļu un pidžamas. Varētu šķist, ka tās ir universālas lietas, kas vajadzīgas ikvienam. Taču ar šādu velti var “nošaut greizi” un, visticamāk, dāvanas saņēmējam jau pilnībā pietiek ar lietām, kas pašlaik ir viņa garderobē.

Alternatīva: dāvanu karte iecienītākajā apģērbu veikalā. Ļauj cilvēkam pašam izvēlēties sev apģērbu atbilstoši viņa gaumei un izmēram.

 

Kosmētikas preces

Lai izvēlētos pareizo kosmētiku, jāņem vērā daudzi faktori, piemēram, ādas tips, vecums, iespējamas alerģijas, aromāta izvēle, vēlamais zīmols un, protams, produkta sastāvs.

Pirms svētkiem veikalu plaukti nereti vilina ar skaisti iepakotiem kosmētikas komplektiem, kuros bieži vien ir arī ne pārāk kvalitatīvi un lēti ķermeņa un matu kopšanas līdzekļi, piemēram, želejas, šampūni un losjoni. Tomēr, nezinot cilvēka vēlmes un vajadzības, kosmētikas preces var nebūt labākais risinājums dāvanai.

Alternatīva: dāvanu karte specializētā kosmētikas veikalā. Šis variants ļauj cilvēkam patstāvīgi izvēlēties vēlamo līdzekli un tādējādi novērš iespējamu vilšanos.

 

Sadzīves priekšmeti

Pannas, gludināmie dēļi, urbji – visas šīs lietas noder ikdienā, bet saņēmējs šādu dāvanu var uztvert kā nepatīkamu mājienu. Novietojot šādus priekšmetus zem eglītes, tev jābūt īpaši uzmanīgam. Šādas dāvanas vajadzētu pasniegt tikai tiem, kuri tās novērtēs bez aizspriedumiem un kuriem tās patiešām tās būs nepieciešamas.

Lasi vēl: “Ar 18. decembri gatavojieties īstām šausmām”: sinoptiķi strauji mainījuši prognozi nedēļai

Turklāt nav ieteicams pasniegt šādas dāvanas, piemēram, sakot šādu frāzi: “Lai Jaunajā gadā jūsu mājās valda tīrība un kārtība”, jo dāvanas saņēmējs var to iztulkot kā mājienu, ka viņa miteklis nav pietiekami sakopts.

Nevajadzētu iegādāties katlus, cepeškrāsns dūraiņus, virtuves taimerus un tamlīdzīgus priekšmetus, ja vien neesi pārliecināts, ka to nākamais īpašnieks bieži gatavo. Tiem, kas dod priekšroku veikalā nopērkamām maltītēm, vai tiem, kam vienkārši nepatīk gatavot, šādas lietas būs pilnīgi nederīgas.

Alternatīva: dāvanu karte kursiem, kuros var apgūt jaunas prasmes. Tas ļaus cilvēkam gūt ne tikai jaunus iespaidus, bet arī noderīgas zināšanas, kas atbilst viņa interesēm.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment