Nekad saviem mīļajiem nedāvini šīs lietas: 10 sliktāko Ziemassvētku dāvanu tops, kas piesaistīs tikai nelaimi

Negaršīgi saldumi krāšņā iepakojumā

Tuvojoties Ziemassvētkiem, veikali ir pilni ar konditorejas izstrādājumu komplektiem, kas piesaista uzmanību ar krāsainiem iepakojumiem. Tomēr bieži vien šādi saldumi izrādās ne tik garšīgi, kā šķiet no pirmā acu uzmetiena. Aiz pievilcīgās etiķetes var slēpties augu eļļas, krāsvielas un ķīmiski aromāti. Šīs dāvanas, visticamāk, neiepriecinās tos, kuri mīl saldumus.

Alternatīva: dabīgā šokolāde, pat ja tā nav iesaiņota spilgtā iepakojumā. Ja tomēr tu dod priekšroku konkrētam saldumu komplektam, rūpīgi izpēti sastāvu uz etiķetes. Vai arī – vispirms nopērc saldumus sev, lai uzzinātu, kā tie garšo, un tikai pēc tam, izlem, vai šādu paciņu pasniegt kā dāvanu.

 

Dienasgrāmatas, bloknoti un kalendāri

Līdz ar elektroniskās plānošanas parādīšanos papīra dienasgrāmatas un kalendāri ir lielā mērā zaudējuši savu aktualitāti. Daudzi cilvēki labprātāk plāno savas lietas, izmantojot tālruni un dažādas lietojumprogrammas. Papīra dienasgrāmatas, kuras bieži tiek dāvinātas biroja darbiniekiem, vienkārši guļ “dīkstāvē”. Pat ja cilvēks tās izmanto, vēl vienas piezīmju grāmatiņas vai kalendāra saņemšana viņu diez vai iepriecinās.

Alternatīva: kalendārs ar oriģinālu dizainu vai kvalitatīva dienasgrāmata ar skaistu vāku un labu papīru. Taču šādas dāvanas vajadzētu izvēlēties tikai tiem, kas tās noteikti izmantos.

 

Joku dāvanas

Daži cilvēki uzskata, ka svarīgāk ir tas, kā viņi pauž savas jūtas, nevis tas, ko viņi uzdāvina. Viņi bieži izvēlas pasniegt joku dāvanas, piemēram, T-kreklus ar asprātīgiem vēstījumiem vai smieklīgus nieciņus. Diemžēl vairumā gadījumu šādas dāvanas ātri nonāk miskastē, jo ne vienmēr atbilst saņēmēja gaumei un humora izjūtai.

Alternatīva: pašu rokām izveidota dāvana. Tas varētu būt kaut kas unikāls un personisks, ko tu esi darinājis, pamatojoties uz dāvanas saņēmēja interesēm un personību. Šāda dāvana būs ne tikai oriģināla, bet arī apliecinās rūpes un uzmanību. Bet pasniegt šādu dāvanu vajadzētu tikai tad, ja esi radījis kaut ko patiešām pārsteidzošu un skaistu. Pretējā gadījumā tava dāvana nonāks atkritumu tvertnē.

Lasi vēl: Latvijas iedzīvotājus aicina izvairīties no mežu un kapsētu apmeklējumiem – kāpēc? Noskaidrosim iemeslu!

Dārgas dāvanas, vienkārši tāpēc, ka dārgas

Lietas cena ne vienmēr atbilst tās vērtībai cilvēka acīs. Tāpēc, pirms iegādāties ko dārgu, ir vērts padomāt, vai saņēmējam tas tiešām būs nepieciešams un šķitīs vērtīgs. Mīlestību un uzmanību nevar izmērīt ar skaitli uz cenu zīmes. Tā vietā, lai iegādātos dārgas, bet, iespējams, nevajadzīgas lietas, labāk izvēlēties ko pārdomātāku un saturīgāku.

Alternatīva: dāvana skaidrā naudā. Ja vēlies paust savas jūtas materiālas dāvanas veidā, vislabāk dāvināt naudu aploksnē. Tādējādi cilvēks to varēs izmantot pēc saviem ieskatiem, izvēloties iegādāties kaut ko tādu, kas viņam patiešām ir vajadzīgs un patīk.

 

Solījumu nepildīšana

Pati nejaukākā dāvana ir pieviltas cerības. Tas ir tad, kad tev vaicā, ko uzdāvināt, bet galu galā neuzdāvina neko. Tas ir vienkārši briesmīgi. Tad jau labāk uzdāvināt lētāko un bezgaumīgāko suvenīru, nevis apsolīt konkrētu dāvanu, bet beigās neuzdāvināt neko. Lūdzu, nekad tā nedari!

Bet mums tev ir jautājums, kāda ir sliktākā Ziemassvētku dāvana, kādu esi saņēmis? Laipni lūgts pastāstīt par to raksta komentāros!

 

Leave a Comment