Nekad pa nakti neatstāj atslēgas durvīs: lūk, kāpēc tā! Šis ir ļoti svarīgi

Tiksim skaidrībā, kāpēc nevajadzētu atstāt atslēgas nakts laikā atslēgas caurumā, un kā tas var palīdzēt potenciālajiem laupītājiem.

Daži cilvēki joprojām uzskata, ka atslēgas atstāšana atslēgas caurumā var aizsargāt pret ielaušanos mājoklī.

Bet varbūt tomēr ir iespēja atvērt durvis, atstājot atslēgu slēdzenē? Vispirms izpēti savu slēdzeni – ja tai ir berzes cilindrs vai avārijas funkcija, tad durvis var atvērt arī tad, ja otrā pusē ir otra atslēga. Tomēr vai ir iespējams atstāt atslēgu atslēgas caurumā uz nakti, ja jums ir cita veida mehānisms?

Daudzi cilvēki uzskata, ka viņi palielinās savu drošību, ja atslēga netiks pilnībā pagriezta, atstājot to perpendikulāri vēlamajai pozīcijai. Vai šajā gadījumā atslēgas jāatstāj slēdzenē?

 

Pēc ekspertu domām, tas var atvieglot pieredzējuša laupītāja darbu. Lai gan viņš nespēs izstumt atslēgu, pilnībā pagriezt to pareizajā virzienā ar speciālu instrumentu palīdzību būs ļoti viegls uzdevums. Īpaši bīstamas šeit ir slēdzenes ar rotējošām nogrieztām buksēm, kuras dažreiz izdodas atvērt pat ar skrūvgriezi.

Kāpēc jūs nevarat atstāt atslēgas pa nakti atslēgas caurumā? Laupītāji varēs izvilkt jūsu atslēgu un atvērt durvis. Lai pasargātu sevi no ielaušanās, atslēgas labāk nolikt citur vai uzstādīt kvalitatīvas durvis.

Lasi vēl: ”Sadales tīkls” steidzami izplata svarīgu informāciju Latvijas iedzīvotājiem! Lēmums tiks pieņemts šonedēļ

Lasi vēl: Uzkodas ar tomātiem un sieru 10 minūtēs; Ciemiņi noteikti novērtēs!

Ticējumi par atslēgām – kāpēc tās nedrīkst atstāt slēdzenē

Saskaņā ar ticējumiem, tas var liecināt par nenovēršamu jūsu mājas aplaupīšanu.

Ja jūsu atslēga ir salauzta slēdzenē, tas var būt signāls, ka zagļi interesējas par jūsu māju un jums ir jābūt modram. Iespējams, zagļiem izdevās jūsu mājoklī iekļūt, taču to nevarēja aplaupīt.

 

Leave a Comment