Nekad nepērciet veikalā jau sagrieztu arbūzu; lūk, arī iemesls!

Vasaras karstajās dienās iecienīts kārums ir arbūzs. Tomēr tā lielais izmērs liek pārdevējiem to pārgriezt un pēc tam ietīt pārtikas plēvē. Diemžēl tieši šis piesardzības pasākums sagriezta arbūza iegādi padara par bīstamu.

 

Mitrums, cukurs un karstums ir lieliski apstākļi pastiprinātam mikroorganismu vairošanās procesam. Uztura terapeite Aleksandra Gagena brīdina, ka pirkt sagrieztu arbūzu un vēl jo vairāk uz ielas ir ļoti riskanti.

“Sagriezts arbūzs zem saules stariem un karstā laikā, īpaši ja tas ietīts plēvē, var ātri sākt rūgt un pārvērsties par bīstamu produktu. Tā mīkstumā ir fruktoze un saharoze, kas ļoti mīl daudz un dažādas baktērijas. Zem plēves un karstumā tiek radīta labvēlīga vide to aktīvam vairošanās procesam,” skaidro speciāliste.

 

Pievienoto vērtību arbūzam piešķir pigments likopēns, kas spēj samazināt As**s recekļu veidošanos un kam piemīt pretiekaisuma iedarbība.

Sākoties vasarai, arbūzus var atrast visur – gan lielveikalos, gan tirgos. Aleksandra Gagena stāsta, ka šis patiešām ir ļoti noderīgs produkts – arbūza mīkstumā gandrīz deviņdesmit procenti ir ūdens, tas satur C vitamīnu, augu pigmentus, aminoskābes, dažādus vitamīnus un minerālvielas.

 

Lasi vēl: Arheologi Vācijā atrod iespaidīgu 3000 gadus vecu bronzas zobenu – Apskati, kā tas izskatās

 

Iegūt dabisku produktu, kas audzēts dabiskā veidā, iespējams, ne agrāk kā augustā. Un jūnijā – ak, nav vērts steigties ēst arbūzus.

 

 

Turpini lasīt, pārējo svarīgo informāciju, nākošajā lapā

Leave a Comment