Arheologi Vācijā atrod iespaidīgu 3000 gadus vecu bronzas zobenu – Apskati, kā tas izskatās

Tik labi saglabājies “tas gandrīz joprojām spīd” ir tas, ko arheologi ir nosaukuši par neticamu 3000 gadus veca bronzas laikmeta zobena atradumu, kas tika atrasts Nērdlingenas pilsētā, Bavārijā, Vācijā. 

Šis nejaušais atklājums tika atklāts, veicot apbedījumu vietas izrakumus ar vīrieša, sievietes un bērna mirstīgajām atliekām. Pagaidām nav skaidrs, vai tie trīs bija saistīti vai apbedīti ciešā pēc kārtas.

3000 gadus vecs un joprojām ass

Lieliskais zobena saglabāšanās stāvoklis sagādāja prieku arheologiem. Zobens ir izgatavots no bronzas, un tam ir izsmalcināts astoņstūra rokturis. Saskaņā ar Bavārijas Valsts pieminekļu aizsardzības biroja paziņojumu presei , laika gaitā bronzas sakausējumā esošā vara oksidēšanās dēļ tas ieguvis zaļganu patīnu.

“Drošība ir unikāla! Tas ir rets atradums.”

 

Bronzas laikmeta metālapstrāde

Bronzas laikmets Rietumeiropā ir pazīstams ar savu progresīvo metalurģiju un prasmīgiem metalurgiem, un šis zobens tam ir satriecošs piemērs. Metalurģijai ir bijusi galvenā loma sabiedrības attīstībā un tehnoloģiju attīstībā. Šis laikmets, kas ilga aptuveni no 2500. g.pmē. līdz 800. gadam pirms mūsu ēras, to raksturoja plaši izplatīta bronzas, vara sakausējuma, izmantošana instrumentu, ieroču un citu nepieciešamo preču radīšanai.

Lasi vēl: “Tauriņš- skaists vasaras vēstnesis!”; Izvēlies vienu attēlu un uzzini, kas tevi sagaida nākotnē

Lai salīdzinātu to saglabāšanu, apskatiet šos nedaudz jaunākos dzelzs laikmeta zobenus, kas atrodami arī Vācijā:

Vācijas dienvidos atrasti divi dzelzs “Halštates zobeni”, kas ir aptuveni 2800 gadus veci. Tie tika izgatavoti vēsturiskās pārejas laikā no bronzas laikmeta uz dzelzs laikmetu Centrāleiropā, un tiem bija paredzēts izmantot dzelzs spēku.

Turpini lasīt, svarīgo par šo atradumu, nākošajā lapā

Leave a Comment