Nekad nedzen prom pieklīdušu kaķi. Citādi piesaistīsi nelaimes un nepatikšanas sev un saviem mājiniekiem un lūk, kāpēc!

Tiek uzskatīts, ka pieklīdis kaķis noteikti atnesīs laimi un panākumus saviem jaunajiem saimniekiem, ja vien netiks padzīts. Turklāt bieži vien kaķis ierodas mājoklī, lai novērstu nelaimi un atvairītu no mājiniekiem slimības un nelaimes.

Bet dažreiz pūkainais dzīvnieciņš var parādīties uz tādas mājas sliekšņa, kur kāds no iemītniekiem nesen ticis apglabāts. Un tas ir sava veida vēstījums, ka ar radinieku, kurš devies aizsaulē, viss ir kārtībā un uztraukumam nav pamata.

Protams, tie visi ir tikai ticējumi, kuriem var ticēt vai ne.

Tomēr – ja tu pilnībā nenoliedz ticējumus, tad kaķa apspalvojuma krāsa tev pastāstīs par to, ko sola šī nelūgtā viesa parādīšanās mājās.

Ja kaķis ir pavisam melns, no tā it nemaz nevajadzētu baidīties. Melns kaķis nav tumsas spēku vēstnesis, gluži pretēji, tas spēj pasargāt māju no dažādām nepatikšanām un ļaunas acs.

 

Ja pieklīst kaķis ar baltu apmatojumu, gaidāms prieks un laime. Turklāt sniegbaltie kaķi labi ārstē noteiktas slimības un atjauno spēkus. Savukārt pelēks kaķis saliedē ģimeni, stiprina to, kā arī atpazīst viesus, kuri ierodas mājā ar ļauniem nodomiem.

Rudas krāsas kaķa parādīšanos mājoklī var salīdzināt ar signalizācijas uzstādīšanu, jo tiek uzskatīts, ka šie dzīvnieki atvaira no mitekļa zagļus, kā arī piesaista bagātību un laimi.

Tikmēr kaķi ar trīskrāsainu apspalvojumu ierodas, lai apvienotu ģimeni un palīdzētu vientuļam cilvēkam satikt savu otro pusīti. Bet vēlreiz jāsaka, ka tie ir tikai ticējumi, kas var piepildīties vai nepiepildīties. Un ticēt tam visam ir katra paša darīšana.

Tikai viena lieta, kas gan tev jāatceras – ja kaķis ir atklejojis uz tavu mājokli, tā nav nejaušība.

Lasi vēl: Dabas un laika zīmju vērotājs Vilis Bukšs stāsta, kāds laiks gaidāms uz Līgo un Jāņiem: ”Vēl kas nebijis”

Nekādā gadījumā nevajag dzīt dzīvnieku prom. Un pat ja netici, ka tas tev sagādās nepatikšanas un nelaimes, tev vajadzētu dot pajumti nabaga dzīvniekam, lai tas nenomirtu no bada vai aukstuma. Vismaz uz kādu laiku, līdz atradīsi murrātājam jaunu mājvietu vai atradīsies bijušie saimnieki.

Leave a Comment