“Nedēļas nogalē mūs sagaida trakums”: sinoptiķi ir krasi mainījuši prognozi 14. un 15. oktobrim

Tomēr, tuvojoties nedēļas nogalei, klimatiskā situācija mainīsies: ja sestdien reģionā vēl vajadzētu būt pietiekami siltam, tad svētdien ieradīsies aukstā fronte, kas dažviet pazeminās temperatūru līdz nullei.

Tajā pašā laikā būs slapjš sniegs, kas mīsies ar lietu, un spēcīgs vējš brāzmās sasniegs līdz 20 metriem sekundē. Ir jābūt ļoti uzmanīgiem šajā laikā. 

 

Dažās Latvijas daļās tiek prognozētas nopietnas nepatīkamas pārmaiņas. Nedēļas nogalē gaidāmas stipras lietusgāzes, kas pārvērtīsies slapjā sniegā, un vējš pastiprināsies līdz 20 metriem sekundē.

Tajā pašā laikā mūsu valsts jūras apkārtnē vēja brāzmas sasniegs viesuļvētras līmeni , līdz pat 40-45 metru sekundē.

Lasi vēl: Izvēlieties eņģeļa karti un saņemiet īpašu ziņu nākamajam mēnesim.: “Eņģeļi ar nepacietību gaida, lai dalītos ar savām idejām!”

Lasi arī: Māte ienīda miesīgu dēlu, sauca par briesmoni un uzgrūda audzināt vecmāmiņai, glabājot šausmīgu noslēpumu

Savukārt citā Eiropas daļā tuvākajās dienās situācija attīstīsies pavisam citādi. Centrā un ziemeļrietumos gaidāma rudens vidum neraksturīga siltuma iestāšanās: piemēram, dažviet termometri svētdien rādīs līdz 15-16 grādiem.

Taču tajā pašā laikā laikapstākļi cilvēkiem dāvās lietu un stipru vēju. Piemēram, Lietuvas daļā nedēļas nogales lietusgāzes būs pietiekami spēcīgas, lai neļautu cilvēkiem baudīt pastaigas un dārza darbus.

 

Leave a Comment