“Nedēļa no 28. decembra mūs visus pievils”: sinoptiķi stāsta, kam gatavoties

Sākot no rītdienas, no 28. decembra mūs laikapstākļi visus pievils, tā uzskata galvenie sinoptiķi, kuri seko līdzi laikapstākļiem visas dienas garumā. 

Meteorologi ir brīdinājuši par gaidāmo klimata neprātu, ko nesīs nedēļa no 28. decembra. Pēc meteorologu domām, nedēļa pirms Jaungada svinībām burtiski sagādās cilvēkiem nepatīkamus laikapstākļu pārsteigumus. Un dažādās Eiropas daļās tie izpaudīsies katrs savā veidā.

Saskaņā ar Gismeteo sinoptiķu prognozēm aizejošā gada pēdējā nedēļa daudzos Eiropas reģionos iezīmēsies kā klimatiskais murgs. Trakums izpaudīsies ievērojamās temperatūras atšķirībās. Un dažos gadījumos atšķirība būs vienkārši kolosāla.

Tāpēc Austrumeiropas reģionos īsi pirms Jaunā gada ir gaidāmas nopietnas anomālijas. Nedēļa sāksies ar temperatūru, kas būs augstāka par klimatisko normu.

Spēcīgs putenis, kā piemēram, viesuļvētra, smags sniegs vai lietus, var ietekmēt cilvēkus dažādos veidos, atkarībā no vides un situācijas. Šeit ir daži veidi, kā spēcīgs putenis var ietekmēt cilvēkus:

Lasi vēl: Kā pielabināties Pūķim: padomi 2024.gadam visām zodiaka zīmēm 2024. gadam

Lasi vēl : Viktorija Raidos brīdina : “Esiet Ļoti uzmanīgi!” Šīm zīmēm tuvākajās dienās sagaidāmas milzu neveiksmes

Pārvietošanās traucējumi: Spēcīgs putenis var radīt bīstamus ceļa apstākļus, piemēram, iegāzusies koku zari, ledus uz ceļiem vai slikts redzamības līmenis, kas var traucēt pārvietošanos un izraisīt ceļu satiksmes avārijas.

Drošības apdraudējumi: Autobraucējiem, braucot ar spēcīgu puteni, var rasties grūtības saglabāt līdzsvaru un redzamību, izraisot ievainojumus vai negadījumus.

Izlūkojumu un elektroapgādes problēmas: Spēcīgs putenis var izraisīt elektrisko vadu kritumu un bojājumus, kas var novest pie elektroapgādes traucējumiem un izlūkojumiem.

Piemēram, Baltijas jūras reģionā termometru stabiņi rādīs ap nulli vai plus piecus grādus, un pirmajās darba dienās no debesīm kritīs slapjš sniegs vai sniegs sajaukts ar lietu.

 

Tomēr līdz nedēļas beigām situācija krasi mainīsies, izraisot aukstumu. Austrumeiropā temperatūras rādītāji vispirms nokritīsies līdz mīnus 16 grādiem, bet pēc tam līdz pat mīnus 25 tikai vienas dienas laikā. Tajā pašā laikā slapjo sniegputeni nomainīs pilnvērtīgi sniega stihijas puteņi.

Lasi vēl: Uz laimes spārniem: kuru zodiaka zīmju pārstāvjiem īpaši veiksies nākamajā, Zaļā Koka Pūķa gadā

Lasi vēl : Viktorija Raidos brīdina : “Esiet Ļoti uzmanīgi!” Šīm zīmēm tuvākajās dienās sagaidāmas milzu neveiksmes

Ne mazāk traka būs šī nedēļa Eiropas ziemeļu daļā, kur pēc 30 grādu sala, kāds bija nesen, iestāsies nenormāls siltums.

Sākumā termometra stabiņi dažviet Austrumeiropā pakāpsies līdz plus 2 grādiem pēc Celsija. Bet pēc dažām dienām rādītāji strauji kritīsies līdz mīnus 25 grādiem.

Bet kas tieši Latvijā gaidāms uz Jauno gadu? Vai šī stihija arī atceļos pie mums? Skatāmies!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment