“Nedēļa no 28. decembra mūs visus pievils”: sinoptiķi stāsta, kam gatavoties

Tuvākajās dienās atmosfēru apņems mākoņi, kas, domājams, saglabāsies, neizklīstot bieži. Snigšanas iespēja ir sagaidāma dažādās vietās. Turklāt tiek prognozēts lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš.

Gaisa temperatūra galvenokārt būs no -2 līdz -10 grādiem, valsts austrumu rajonos brīžiem noslīdot līdz -14 grādiem. Tiek prognozēts, ka nedēļas pēdējā diena būs aukstākā, ko pavadīs spēcīgs dienvidaustrumu vējš.

Paredzams, ka gada beigās Latviju sasniegs ciklons, kas potenciāli atnesīs snigšanu. Nākamajā nedēļā temperatūra paaugstināsies, palielinot atkušņa iespējamību, un visā valstī gaidāmi nokrišņi. Būs lielāks ceļu apledojums.

Naktī debesis gaidāms pārsvarā mākoņainas un iespējami nokrišņi, galvenokārt slapjš sniegs. Gaidāms lēns līdz mēreni stiprs rietumu-dienvidrietumu vējš, kas piekrastē brīžiem brāzmās sasniegs 15 līdz 17 metru sekundē.

Gaidāms, ka atmosfēras temperatūra pazemināsies līdz -1 līdz +4 grādiem, savukārt ziemeļaustrumu rajonos gaiss piedzīvos atvēsinošu efektu no -1 līdz -3 grādiem.

Rīgā pārsvarā mākoņains laiks un vakara otrajā pusē gaidāms sniegs. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, tomēr minimālā gaisa temperatūra gaidāma aptuveni 0 grādu robežās.

Lasi vēl: ”Lidl” paziņo svarīgus jaunumus, kuri būs aktuāli jau pēc pāris dienām! Ne visi klienti ir priecīgi

Lasi vēl : Viktorija Raidos brīdina : “Esiet Ļoti uzmanīgi!” Šīm zīmēm tuvākajās dienās sagaidāmas milzu neveiksmes

Ziemas laikā lietus var potenciāli radīt dažādus apdraudējumus un būt bīstams, it īpaši, ja temperatūra ir tuvu nullei vai zemāka. Daži no iespējamajiem riskiem ietver:

Ledus veidošanās: Ja lietus nokrīt uz aukstās virsmas, tas var veidot ledus segas uz ceļiem, ietvēršanas, elektrolīnijām un citām virsmām, kas var būt bīstams pārvietošanās laikā un izraisīt negadījumus.

Ceļa satiksmes traucējumi: Ledaini apstākļi, ko var izraisīt lietus ziemas laikā, var traucēt ceļu satiksmi, izraisot ceļu satiksmes negadījumus un aizturējumus.

Ūdens plūdi: Lietus ūdens ziemas laikā var izraisīt ūdens plūdus, ja tas nevar ietilpt nosalstošajā augsnes vai sniega slānī. Tas var radīt problēmas dzīvojamajos rajonos un uz ceļiem.

Elektroapgādes traucējumi: Sniega svara un lietus apvienojums var izraisīt elektriskās līnijas salūzumu un elektroapgādes traucējumus.

Leave a Comment