Nedēļa no 18. septembra būs traka: sinoptiķi ir krasi mainījuši prognozi

 

Piemēram, Latvijas centrālajā daļā tuvākajā laikā gaidāma karstuma atgriešanās gandrīz līdz vasaras līmenim. Septembra pirmajā pusē Latvijā un citās Baltijas jūras reģiona valstīs bija ļoti silts.

Temperatūra pārsniedza ierasto normu, pārspējot mēneša karstuma rekordus. Un, salīdzinot ar pagājušo gadu, atšķirība bija neticama.

Jaunā nedēļa šajā ziņā būs vēl trakāka. Galvaspilsētā temperatūra tuvāk 22. septembrim pakāpsies līdz 24 grādiem. Un šādā līmenī rādītāji turēsies vairākas dienas pēc kārtas, kam vajadzētu ļoti iepriecināt tūristus un vietējos iedzīvotājus.

 

Lasīt vēl: Pāvels Globa un Tamāra Globa sniedz savu prognozi par zīmēm, kurām tuvākajās nedēļās ir lielas iespējas un liktenīgām pārmaiņām

Lasīt vēl: Mans tvaika nosūcēja vienmēr darbojas labi. Draudzene parādīja triku, kā ātri iztīrīt filtrus no netīrumiem un taukiem par kapeikām

 

Tomēr citās teritorijās pārmaiņas nebūs tik patīkamas. Prognozes brīdina, ka drīz Latvijas austrumu daļu pārņems aukstuma vilnis, kas pazeminās temperatūru līdz pēdējo mēnešu minimumam. Tur nedēļas beigās būs tikai plus 14, bet nedēļas beigās dienā rādīs tikai 10-12 grādus.

Arī Latvijas centrālajā daļā pavisam drīz temperatūra sasniegs jaunu minimumu. Otrdien termometru stabiņi nokritīsies līdz 14 grādiem, un tā būs aukstākā diena pēdējā laikā. Nedēļas vidū kļūs siltāks, bet ceturtdien vairums pilsētu skars spēcīgas lietusgāzes. Tomēr pēc tam uzspīdēs saule un gaiss sāks sasilt līdz plus 25 grādiem.

 

Leave a Comment