Neaudzējiet piemājas dārzā: populārs augs, kas piesaista ērces un rada pelējumu

Daudzi augi piesaista dārzniekus ar savu eksotisko izskatu. Tomēr daži rada ne tikai estētiku, bet arī problēmas. Tāpēc vienmēr vajadzētu uzzināt vairāk par jebkuru augu, ko plānojat stādīt pie mājām.

Piemēram, ir kāds populārs augs, kuram ir jauks izskats, taču tas var piesaistīt jūsu pagalmā ērces, sabojāt jūsu mājas pamatus un pat izraisīt pelējuma veidošanos.

 

Savukārt pelējums nav nekas labs dārzam. Daži pelējumi ir tādi, kas var skart dārzeņus, augļus un citus augus. Tie var izraisīt problēmas, kas sabojā augus un var novest pie to iznīkšanas.

 Ja pelējums skar dārza kultūras, tas var samazināt ražu vai pat novest pie to pilnīgas iznīkšanas. Tas var būt īpaši sāpīgi, ja tas notiek ar svarīgiem augiem, piemēram, dārzeņiem vai augļiem, kuriem ir augsta vērtība pārtikas ražošanā vai estētikā.

Visi puķkopju noslēpumi hortenziju audzēšanā un kopšanā: skaisti ziedi garantēti

 Pelējums var sabojāt dārza izskatu, radot neglītas plankumus uz lapām un citām auga daļām. Tas var samazināt dārza vizuālo pievilcību un padarīt to mazāk pievilcīgu gan jums, gan jūsu viesiem.

 Daži pelējumi var iznīcināt ne tikai augus, bet arī apkārtējo vidi. Piemēram, daži sēnes var iznīcināt augsnē esošās labvēlīgās mikroorganismu populācijas vai pat piesārņot ūdeni, kas var kaitēt citiem dzīvības veidiem.

Lasi vēl: Mēness maģijas, rituālu, burvestību, zīlēšanas kalendārs 2024. gada maijam

Lasi arī: Visi puķkopju noslēpumi hortenziju audzēšanā un kopšanā: skaisti ziedi garantēti

 Lai gan lielākā daļa dārza pelējumu ir nekaitīgi cilvēkiem, tomēr daži pelējumi var būt  alerģiski. Turklāt pelējuma klātbūtne dārzā var palielināt gaisa kvalitātes risku apkārtējā vidē, īpaši cilvēkiem ar alerģijām vai elpošanas problēmām.

Tādēļ ir svarīgi novērst un kontrolēt pelējumu dārzā, lai saglabātu augus veselus un dārzu skaistu.

 

Bet kurš ir tas augs, kas rada pelējuma riskus un piesaista ērces?

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment