Ne tikai karalis, bet arī miljardieris: kādu mantojumu no Elizabetes II saņēma Čarlzs III

Lielbritānijas mirušās karalienes pēctecis, kurš, kāpjot tronī pieņēma vārdu Čarlzs III, ne tikai saņēma karaļa titulu, bet arī no savas mātes viņš mantoja pieklājīgu mantojumu.

Eksperti sarēķinājuši, ka tikai viens pats britu monarhijas brends ir 78 miljardus vērts. Šo summu veido ne tikai materiālie aktīvi, bet arī prestižs, kas stimulē tūristus apmeklēt valstī, kā arī veicina pārdošanu produktiem ar karalisko ordeni vai ģerboni.

Aizsaulē aizgājušās karalienes īpašumā bija visdažādākie mākslas priekšmeti, dažādas investīcijas, dārglietas, kā arī Balmoralas un Sandrigemas pilis. Tas viss kopumā ir novērtēts 500 miljardu vērtībā.

Turklāt īpašs likums Lielbritānijā atbrīvo Čarlzu III no 40% mantojuma nodokļa maksāšanas. Pretējā gadījumā jaunieceltajam karalim nāktos šķirties aptuveni no 200 miljoniem ASV dolāru.

Viss, kas piederēja Viņas Majestātei Elizabetei II, tagad oficiāli skaitās bijušā Velsas prinča Čarlza īpašums. Runa ir par Bekingemas un Kensingtonas pilīm, kā arī daudziem zemes gabaliem. Kopējā mantojuma summa ir 34,3 miljardi dolāru.

Lasi vēl: Ekstrasenss Aleksandrs Šeps izteicis prognozes par to, kas notikšot drīz pēc Elizabetes II bērēm

Ir jāatzīmē, ka britu karalis visus ienākumus nesaņems savā kabatā. Visu mantu pārvalda daļēji neatkarīga valsts organizācija. Bet monarhs ik gadu saņem peļņu 15% apmērā. Piemēram, pērn karaliskais tituls Elizabetei II atnesa 47 miljonus dolāru.

Leave a Comment