Ne kotletes, bet īsts brīnums! Oriģinālākā un garšīgākā recepte. Recepte priekš drosmīgajiem

Zviedru specialitāte. Zviedri ļoti lepojas ar šo recepti. Un tā ir patiešām laba. Un no tā, kā tas ēdiens izskatās, jūs nevarat atraut acis. Patiešām izdevies ēdiens. 

Šīs receptes autors ir leitnants Henriks Lindstrēms.

Tieši tur Lindstrēms lūdza pavāram pagatavot kotletes zviedru gaumē. Viņš pat parādīja vietējam pavāram, kā pareizi pagatavot sastāvdaļas. Pavāram bija tikai jāizcep kotletes.

Visiem, kas tos nogaršoja, neparastie steiki tik ļoti iepatikās, ka viesnīcas vadība nolēma ieviest šo recepti ēdienkartē. Rezultātā steiks kļuva par Zviedrijas nacionālo lepnumu.

Izmēģiniet zviedru kotletes. Tās ir garšīgas!

Lai pagatavotu kotleti pēc autora receptes, jums būs nepieciešamas marinētas bietes un kaperi. Šie produkti ir diezgan dārgi, un ne vienmēr tie ir pieejami tirgū.

Šā iemesla dēļ tos var aizstāt ar parastām vārītām bietēm un marinētiem kornišoniem. Starp citu, pat Zviedrijā viņi to atļauj.

 

Pagatavošanai jums būs nepieciešams:

Sāls un pipari pēc garšas, eļļa cepšanai – pēc izvēles.

Sīpolus sagriež ļoti mazos kubiņos. To var pievienot maltai gaļai neapstrādātu vai arī sīpolu var sautēt sviestā, līdz tas kļūst mīksts un caurspīdīgs, un tad pievienot maltai gaļai.

Bietes sagriež ļoti mazos kubiņos, kaperus sasmalcina. Visas sastāvdaļas sajauc kopā. Nav nepieciešams mīcīt ilgu laiku. Kad ir iegūta vairāk vai mazāk viendabīga maluma masa, pārtrauc un no tās izveido 6 kotletes.

Uzkarsē pannu ar sviesta un augu eļļas maisījumu. Apcep tās no abām pusēm, līdz tie apbrūnē. Pēc tam tos pārliek cepamajā traukā un liek 10-12 minūtes cepeškrāsnī 170 ºC temperatūrā uzkarsētā cepeškrāsnī.

Lasi vēl: Tiek paziņots: No 1.janvāra šim pakalpojumam, par kuru maksā katrs otrais latvietis, tiks mainīta cena

Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un marinētiem dārzeņiem. Dažos uzņēmumos no atlikušajām olbaltumvielām gatavo olbaltumvielu omleti.

To pasniedz kopā ar steiku, liekot omletes gabaliņus blakus kartupeļiem. Lindström steiku dažkārt pasniedz arī ar olām un frī kartupeļiem.

Labu apetīti!

Leave a Comment