Mūžībā devies viens no ietekmīgākajiem jaunāko laiku Baltijas politiķiem

Pavisam nesen tika publicēta skumja ziņa, ka mūžībā devies viens no ietekmīgākajiem politiķiem. Viņš mūžībā devās 72 gadu vecumā. Lūk, kas par to ir zināms! 

Ceturtdien 72 gadu vecumā mūžībā aizgājis viens no pēdējā laika ietekmīgākajiem Igaunijas politiķiem Edgars Savisārs. Savisārs bija Igaunijas Tautas frontes dibinātājs un būtiski ietekmējis Igaunijas vēsturi.

Mēs viņu vienmēr atcerēsimies kā to, kuram bija izšķiroša loma Igaunijas neatkarības atjaunošanā un kurš pēc tam nenogurstoši strādāja par Igaunijas Tautas frontes un valdības vadītāju. Esam viņam pateicīgi par ieguldījumu Igaunijas politiskās vides veidošanā kā Centra partijas priekšsēdētājam.

Savisārs ilgus gadus bija Tallinas mērs, un šajā laikā pilsēta uzplauka. Viņš 1991. gadā nodibināja Centra partiju, kas ilgus gadus ir bijis galvenais Igaunijas politiskais spēks.

Lasi vēl: Ekstrasense Tatjana Larina dalās ar prognozi: šīs zodiaka zīmes 2023.gadā atradīs savu patieso un liktenīgo mīlestību

Savisārs ir bijis precējies trīs reizes, un viņam ir divi dēli un divas meitas. 2015. gadā pēc ceļojuma uz Taizemi viņš saslima ar streptokoku infekciju un viņam nācās amputēt vienu kāju virs ceļgala.

Savas politiskās karjeras laikā gan Savisārs tika uztverts pretrunīgi un bija iesaistīts vairākos skandālos. Tāpat politiķis ir slavens ar to, ka ierakstījis populāru dziesmu, kuru Igaunijā arvien daudzi atpazīst un dungo.

 

Lūk dziesma:

Lasi vēl: Ekstrasense Tatjana Larina dalās ar prognozi: šīs zodiaka zīmes 2023.gadā atradīs savu patieso un liktenīgo mīlestību

 

Arī interesanti: 4 zvaigžņu zīmju pārstāvji, kas kļūs bagāti 2023. gada janvārī

 

Leave a Comment