Mūžībā devies mūzikas pasaulē iemīļots cilvēks: ”Viņa nesavtīgais darbs paliks mūžīgs”

Diemžēl medijos ir publicēta informācija par kādu izcilu latviešu dziesminieka mūžībā došanos. Šis cilvēks mūzikas pasaulei ir bijis ļoti nozīmīgs un viņa ieguldītais darbs paliks mūžīgs. 

Mūžībā devies latviešu dziesminieks Haralds Sīmanis. Haralds Sīmanis, dzimis Latvijas pilsētā Cēsīs divpadsmitajā jūnijā, deviņpadsmit piecdesmit viens.

Haralda tēvs romietis Harijs un māte latviete Mirdza dziedātāju apveltīja ar spilgtākajām šo abu kultūru iezīmēm. Ceļotāja dvēsele, svētīta ar apdāvinātām rokām, izturību un smalku gaumi mūzikai.

Sīmanis mūžībā devies 71 gadu vecumā. 1980. gadā H. Sīmaņa atpazīstamība tika paplašināta, kad viņš “Mikrofona dziesmu aptaujas” finālā prezentēja savu balādi “Ezers”.

Tā skaņa bija pārsteidzoši atšķirīga no tā, kas iepriekš tika pārraidīts Latvijas televīzijā. Astoņdesmito gadu sākumā viņa klātbūtne bija jūtama cienījamos Filharmonijas kolektīvos “Tip Top” un “Lāčplēsis”, tomēr pēc neilga laika viņš izvēlējās solo karjeru mūzikā.

Lasi vēl: Noticis traģisks incidents, kurā bija iesaistīta slavena dziedātāja un viņas ģimene

84. gadā Sīmanis ieraudzīja Trešās atmodas sākumu, pievienojoties “Pieminekļu aizsardzības centram”, kas ir Arvīda Ulmes “Vides aizsardzības kluba” priekštecis Latvijā. “Pieminekļu aizsardzības centrs” organizēja darbu, lai nomainītu jumtus daudzām Latvijas baznīcām, talantīgam mūziķim dāvinot savu jumtu ieklāšanas pieredzi.

 

Leave a Comment