“Murgs sāksies 9. decembrī un ilgs 8 dienas pēc kārtas”: sinoptiķi stāsta, kam gatavoties

Meteorologi stāsta par laikapstākļu murgiem, kas sāksies jau 8. decembrī. Meteorologi brīdināja, ka jaunā klimatiskā parādība ilgs astoņas dienas pēc kārtas, ko cilvēkiem nāksies pārdzīvot. Un situācijas uzlabošanās gaidāma tikai decembra otrajā pusē.

Saskaņā ar Gismeteo speciālistu prognozēm kardinālas laikapstākļu izmaiņas tuvākajā laikā sagaida vairāku Austrumeiropas reģionu iedzīvotājus. Tajā pašā laikā situācija ievērojami pasliktināsies, un šāds sarežģīts periods ilgs vairāk nekā nedēļu.

Tādējādi sinoptiķi brīdināja par klimatisko šausmu tuvošanos Austrumeiropā. Jau šīs nedēļas sākumā temperatūra tur turējās robežās no -8 līdz – 12 grādiem.

 

Tomēr sals, kas no Arktikas zonas iestiepies Eiropas centrā, drīz vien pārklās arī Austrumeiropas daļu. Turklāt šie skaitļi būs ekstrēmi pat pie ziemas aukstuma pieradušajai Eiropas daļai. Vissmagākie skaitļi sāks parādīties no piektdienas. Daudzviet termometra stabiņi dienas laikā noslīdēs līdz mīnus – 20 grādiem, bet naktī rādītāji tuvosies mīnus 30 grādiem.

Lasi vēl: “Šī būs Gadsimta sliktākā ziema!” Sinoptiķi jau laicīgi iesaka iedzīvotājiem sagatavoties gaidāmajam

Lasi vēl : Apgrozībā atrodas ļoti reta 2 Eiro monēta ar Latvijas uzrakstiem, kuru vērtība pārsniedz 2200 Eiro

Saskaņā ar meteorologu prognozēm temperatūra zem mīnuss 25 grādiem saglabāsies astoņas dienas pēc kārtas, tas ir, līdz 15. decembrim ieskaitot. Pēc tam sāks pakāpeniski sasilt.

Tādējādi tuvākajā laikā stiprs sals skars lielāko daļu Austrumeiropas teritorijas, tostarp Baltijas valstis. Taču ar nākamās nedēļas beigām iespējams pat atkusnis līdz nullei vai plus diviem grādiem.

 

Leave a Comment