“Šī būs Gadsimta sliktākā ziema!” Sinoptiķi jau laicīgi iesaka iedzīvotājiem sagatavoties gaidāmajam

Sinoptiķi izplatījuši prognozes par jau esošo ziemas sezonu, un izskatās, ka mūs gaida pārsteigumu pilns laiks.

Eksperti ir pārliecināti, ka šī ziema var ieiet vēsturē kā gadsimta aukstākā ziema, un šī aukstuma periods, kā redzam pakāpeniski ienāk.

Lielākā līkne uz leju gan sagaidāma tieši decembrī. Sinoptiķi jau laicīgi iesaka sagatavoties, redzot šī brīža situāciju.

Saskaņā ar dažādām analīzēm un pētījumiem, pastāv iespēja, ka decembris varētu būt viens no aukstākajiem mēnešiem nesenajā vēsturē. Šīs parādības iemesls ir pastiprināta aukstā gaisa kustība visā pasaules jūrā.

Meteorologi prognozē strauju temperatūras pazemināšanos līdz pat negatīviem 20 grādiem pēc Celsija, kas Austrumeiropā sāksies jau nākamajā mēnesī. Turklāt ir sagaidāms, ka snigšana sāksies agrāk, nekā prognozēts iepriekš.

Pēc speciālistu prognozēm, Centrāleiropā novembra beigās piedzīvos vēl bargāku aukstumu, gaisa temperatūrai noslīdot jau ap -15 un atsevišķās vietās iespējami pat  -20 grādiem.

Saskaņā ar prognozi Austrumeiropā šosezon gaidāma patiesa ziema, ko raksturo stiprs sals un spēcīga snigšana. Paredzams, ka Baltijas jūras reģionā decembrī snigs gandrīz divas reizes vairāk nekā iepriekš. Līdzīgas tendences vērojamas arī citviet Eiropā.

Lai arī laika prognozes Eiropas dienvidu daļā var nebūt tik bargas, tomēr negaidītas laikapstākļu izmaiņas var notikt. Šajos reģionos temperatūra ziemas sākumā var pazemināties līdz pat negatīviem septiņiem grādiem pēc Celsija un pat sasniegt negatīvu piecpadsmit grādu pēc Celsija pirms Jaunā gada sākuma.

Austrumeiropā Ziemassvētku sezonā gaidāms slapjš sniegs un ledus lietus, kā arī vēja brāzmas, kas var sasniegt 15 metrus sekundē. Taču tas nebūt nav viss!

Laiks aplūkot, kas vēl mūs sagaida!

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment