“Šī būs Gadsimta sliktākā ziema!” Sinoptiķi jau laicīgi iesaka iedzīvotājiem sagatavoties gaidāmajam

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes liecina, ka tuvākajās dienās  Latvijā būs mainīgi laikapstākļi. Laikapstākļi pakāpeniski pasliktināsies un temperatūra slīdēs strauji uz leju.

Nākamās nedēļas sākumā būs daudz mākoņu, bet arī īslaicīgi uzspīdēs saule. Iespējams, atsevišķos reģionos var nedaudz snigt vai putināt.

Otrdien austrumu rajonos pūtīs stiprs vējš, kas otrdien pāries uz ziemeļiem. Pastāv iespēja, ka atsevišķos austrumu rajonos redzamību var pasliktināt migla, īpaši naktī uz Trešdienu.

Tuvojoties nedēļas otrai pusei, mēs varam prognozēt temperatūras pazemināšanos nakts laikā, īpaši diapazonā no -4 līdz -10grādiem. Tomēr piekrastes reģionos var būt nedaudz maigāki laikapstākļi. Visas dienas garumā gaidāms vēss laiks, gaisa temperatūra svārstās no -2 līdz -8 grādiem pēc Celsija.

Ceturtdienas rītā atsevišķos rajonos iespējama neliela snigšana, kas austrumu rajonos ceļus var padarīt slidenus.

Kā informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĻMC), gaidāmā nedēļas nogale nesīs kārtējo aukstuma vilni. Austrumlatvijā gaidāma temperatūras pazemināšanās līdz pat -10 grādiem pēc Celsija skalas, atsevišķos rajonos iespējams snigt vai snigs. Turklāt vējš virzīsies uz ziemeļiem un pakāpeniski vājinās.

Leave a Comment