Milzīgas sēras Dziesmu un deju svētku atbalstītājiem: Mūžībā devies izcils Latvijas horeogrāfs

Šis rīts nāca ar milzīgām skumjā Dziesmu un deju svētku atbalstītājiem. No rīta tika paziņots, ka aizsaulē devies izcils Latvijas horeogrāfs. Šis ir milzīgs zaudējums. 

Atgādināsim, ka vispārējie latviešu Dziesmu un Deju svētki ir tradicionāls kultūras notikums Latvijā. Šie svētki ir latviešu nacionālās identitātes sastāvdaļa, parasti tie notiek reizi piecos gados galvaspilsētā Rīgā.

Kopš 1873. gada šie svētki ir notikuši 26 reizes un notiks arī šogad. Latviešu Dziesmu un Deju svētkos notiek ne tikai uzstāšanās, bet arī sacensības, kurās tiek noskaidroti uzvarētāji.

 

Aizsaulē devies izcilais Latvijas horeogrāfs Uldis Šteins, kurš bija arī Dziesmu un deju svētku Goda virsvadītājs. Šī vēsts ļoti satrieca visus šo svētku atbalstītājus. 

Viņš mūžībā devās vakar. Viņš ir raksturots kā dejas inženieris ar konstruktīvu domāšanas procesu, loģisku domāšanu, apzinātu rīcību, līdzsvarotu un nosvērtu nostāju, kā arī lojālu attieksmi gan pret augstāk, gan zemāk stāvošajiem deju jomā.

Mīlestību uz tautas deju Šteins atklājis jau bērnībā, dejojot bērnu deju kolektīvos. Vēlāk gan viņš zināšanas papildinājis, dejojot tautas deju ansamblī “Dancis”.

Lasi vēl: Filmēšanās laikā pēkšņi aizsaukts aizsaulē zināmas filmas aktieris; vien dažas dienas pirms savas 59. dzimšanas dienas

Piebildīsim, ka viņš ir vairāku deju autors, tās tikušas gan prēmētas jaunrades konkursos, gan dejotas deju svētkos. Viņš saņēmis Dejas balvu par mūža ieguldījumu, kā arī Triju Zvaigžņu ordeni.

Visdziļāko līdzjūtību ģimenei!

 

COMMENTS

Leave a Comment