Meteorologs Toms Bricis sola, ka šonedēļ gaidāms vasarīgi silts laiks, diemžēl ne visā Latvijas teritorijā – ir dažas vietas, kur būs krietni, krietni vēsāks…

Runājot par salnu, meteorologs skaidro, ka vēl šorīt gan dažviet Vidzemē, gan Latgalē salna bija, lai arī neliela, tomēr tika novērota. Turpmāk šajā nedēļā salna naktīs vairs nav gaidāma un vidēji nakts temperatūra dažās vietās būs ap +5/ +6 grādi, bet citās vietās pat ap +10 grādiem.

Dienas kļūs aizvien siltākas, Kurzemē, iespējams, pat šodien uzsils līdz +20 grādiem, bet vidējā gaisa temperatūra dienā būs no +17 līdz +23 grādiem. Bricis sola – būs pavasarīgs, pat vasarīgs laiks.

Runājot par vēju, viņš teic, ka arī asais, dzestrais vējš vairs nebūs, tā vietā – lēns vējš. Tomēr tas rada dažas nepatīkamas lietas. “Līdzko vējš ir lēns, veidojas brīzes piekrastē.  Kad ūdens vēl ir ļoti auksts un dienās, kad saule uzsilda iekšzemi, tad sauszemes siltais gaiss ceļas augšup un tā vietā, no jūras nāk vēsais gaiss,” – viņš paskaidro. Tas parasti notiek piekrastē un skar piekrastes zonas pārdesmit kilometru attālumā. Tāpēc diemžēl jārēķinās, ka piekrastes rajonos dienas būs krietni vēsākas – tur tikai ap +12 līdz +15 grādiem pēcpusdienās.

Lasi vēl: Viss dzīvais dārzā var aiziet bojā: meteorologs Toms Bricis ceļ trauksmi – Latvijai tuvojas stiprs sals

Jau no rītdienas – no otrdienas līdz ceturtdienai veidosies gubu mākoņi, kas dažās vietās varot atnest arī pavisam īslaicīgu lietutiņu.

Runājot par salnām kopumā, Bricis diemžēl nesola, ka maijā tās vairs nebūs vispār, jo statistika liecina, ka tās šajā mēnesī vēl ir iespējamas. Dārza saimniekus viņš aicina joprojām nesteigties un nestādīt ārā tās lietas, kas mīl siltumu. Tā vietā pavisam droši visu varot stādīt siltumnīcās, jo tik spēcīga salna, kas varētu kaitēt tam, kas aug siltumnīcās, gan vairs nav gaidāma.

 

Leave a Comment