Meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar pirmajām ziņām par to, kādi laika apstākļi Latvijā gaidāmi Lieldienās

Foto – ekrānuzņēmums

Vietnē “Facebook” Toms Bricis raksta: “No brīvdienām vissiltākā diena būs sestdiena; Svētdien vietām snigs, Vidzemē var veidoties sniega kārta; Lieldienās iespējams straujš temperatūras kāpums pat virs 15 grādiem plusā”.

Bet vai solītais siltums gaidāms visā Latvijā?

Zināms, ka šonedēļ, otrajā pusē, Latvijas teritorijā var būt biežāk gaidāms lietus, un svētdiena būs vislietainākā. Bet jau no šodienas, ceturtdienas, Latviju sasniegs lietus zona – līdz dienas vidum līt sāks gan Kurzemē, vakarā arī Zemgalē un Vidzemē. Tomēr gaiss dienā būs silts – līdz pat 9 grādiem plusā.

Lasi vēl: Kā rotaslietu pārvērst par spēcīgu aizsargu – amuletu: to vari izdarīt pats saviem spēkiem

Savukārt piektdien un sestdien, lai arī brīžiem līņās, gaisa temperatūra tāpat var sasniegt 9 grādus plusā. Labā ziņa – sestdien starp mākoņiem uzspīdēs saulīte, un Latvijas centrālajā daļā, tātad, arī Rīgā, kā arī austrumos gaisa temperatūra var pakāpties no 10 līdz 12 grādiem plusā.

Lasi vēl: Sākoties marta beigām pavasaris krasi mainīsies! Meteorologi ir brīdinājuši, kam gatavoties

Svētdien tomēr atkal gaidāms vietām diezgan stiprs lietus, lielākoties tas būs Vidzemē, kas vietām var kļūt par slapju sniegu. Var veidoties arī sniegs. Gaiss dienā vairs nebūs siltāks par 1 līdz 5 grādiem, mazliet siltāks Latgalē – tur no 6 līdz 8 grādiem plusā.

Foto – Pexels

Pašreizējās prognozes liecina, ka temperatūra nākamajā nedēļā turpinās kāpt un tieši Lieldienās gaidāms straujš temperatūras kāpums – siltums varētu pat pārsniegt 15 grādus plusā.

Lai mums visiem skaistas Lieldienu brīvdienas!

Leave a Comment